Головна Новини Політика президент Зеленський може звільнити Баканова: стала відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський може звільнити Баканова: стала відома причина

Президент стурбований можливістю звільнення когось зі свого близького оточення, але шукає людину, яка більше підходитиме для цієї посади, кажуть джерела

24 червня 2022, 08:37 comments1851
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський може вирішити звільнення з посади голови СБУ свого найближчого соратника Івана Баканова. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico, посилаючись на інформацію від своїх джерел.

Зеленський може звільнити Баканова: стала відома причина

Іван Баканов. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що головною причиною, чому в Офісі президента стало питання про кадрові ротації у верхах СБУ є невдалі операції спецслужб, але найголовніша причина – невдачі на Херсонщині, чим скористалася Росія, коли й окупувала область.

За інформацією ЗМІ, у Зеленського поки що не називають прізвище людини, яка може очолити СБУ замість Івана Баканова.

Зазначимо, до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну між СБУ та Офісом президента не було особливих проблем, не було критики на адресу СБУ та з боку громадськості, але після 24 лютого багато змінилося. У ЗМІ почали з'являтися публікації про те, що російським загарбникам вдалося дуже швидко захопити низку населених пунктів і просунутися в глиб України через непрофесійну роботу СБУ. Зокрема, наголошувалося, що керівництво спецслужб виявилося неготовим до нових викликів.

Головним скандалом стало те, що начальник Херсонського управління СБУ генерал Сергій Криворучко наказав своїм офіцерам евакуюватись із міста перед штурмом окупантів, хоча на це не було наказу президента Зеленського. Тим часом його помічник полковник Ігор Садохін взагалі супроводжував російських загарбників, розповідаючи, де в Херсонській області мінні поля і як з обійти.

Читайте на порталі "Коментарі" — у Міноборони України оприлюднили плани агресора: ціль – окупувати одразу чотири міста.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Залужний звернувся до українців: важлива заява щодо ситуації на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини