Головна Новини Політика президент Зеленський може проігнорувати саміт НАТО: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський може проігнорувати саміт НАТО: у чому причина

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква впевнений, що Зеленський не поїде на саміт НАТО, якщо його лідери мають "дефіцит мужності"

30 червня 2023, 08:22
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський особисто буде присутнім у Вільнюсі на саміті Північноатлантичного Альянсу лише за умови, що він матиме впевненість – Україна на цьому саміті отримає задовільний результат. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Reuters заявив заступник голови Офісу президента, дипломатичний радник президента України Ігор Жовква.

Зеленський може проігнорувати саміт НАТО: у чому причина

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Журналіст спробував дізнатися, які мінімальні умови присутності Зеленського на саміті НАТО. Жовква не став прямо відповідати, але зазначив, що слід згадати недавню промову лідера українців у Верховній Раді, де прозвучали слова про важливість мужності у сучасному світі.

"Президент не поїде... на саміт, якщо лідери схильні демонструвати або демонструватимуть дефіцит мужності, тоді як Україна з усією мужністю, волею і силою, і високим бойовим духом бореться проти російської агресії", — заявив радник.

Ігор Жовква додав, що немає сенсу президентові витрачати час і відвідувати захід, де, крім слів підтримки, ніхто не озвучить конкретики і не буде прийнято жодного важливого для України рішення. Тому якщо "не буде результату", то не буде і візиту. У ньому просто відпаде потреба.

Радник голови ОП також висловив особисту думку, що Україна зараз набагато ближча до отримання запрошення на членство в НАТО, ніж "півроку тому".

Читайте також на порталі "Коментарі" — країна, що воює, не може бути членом НАТО: хто в Альянсі категорично проти членства України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у МЗС України пояснили, у якому разі саміт НАТО вважатиметься успішним для Києва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини