Головна Новини Політика президент Зеленський летить до Туреччини: у ОП розповіли, про що президент зібрався говорити з Ердоганом
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський летить до Туреччини: у ОП розповіли, про що президент зібрався говорити з Ердоганом

У ОП розкрили деталі візиту Зеленського до Туреччини

8 березня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський сьогодні, 8 березня, відвідає Туреччину. Він проведе зустріч із турецьким президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський летить до Туреччини: у ОП розповіли, про що президент зібрався говорити з Ердоганом

Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

На Банковій підтвердили, що Володимир Зеленський приїде до Туреччини. На зустрічі з Ердоганом глава української держави обговорить формулу миру, саміт миру, судноплавство у Чорному морі, продовольчу стабільність та звільнення українських полонених та політичних в'язнів.

Також особливу увагу буде зосереджено на спільних проектах у оборонно-промисловій сфері.

"Володимир Зеленський відвідає верфі, де йде будівництво корветів для ВМС України, зустрінеться з представниками турецьких оборонних компаній", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що вчора турецькі ЗМІ повідомляли, що український президент Володимир Зеленський приїде до Туреччини 8 березня. Наголошувалося, що глава держави зустрінеться з Ердоганом, щоб обговорити війну, зернову угоду та двосторонні відносини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представники Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що Туреччина, а також Китай, схоже, розробляють власні переговорні платформи для врегулювання війни в Україні. На думку експертів ISW, Кремль може використати це для просування своїх наративів щодо переговорів (при цьому бажаючи вести їх виключно на своїх умовах) та війни. Тим часом, керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов дав зрозуміти, що наша країна не погодиться на "заморожування" війни. Про що свідчить активізація переговорного кейсу? Як події можуть розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/11679
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини