Головна Новини Політика президент Зеленський: Кримська платформа об'єднує світ, щоб повернути Україні українське
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: Кримська платформа об'єднує світ, щоб повернути Україні українське

Президент зазначив, що Крим - це Україна

16 березня 2021, 13:36
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна вперше за сім років анексії Криму підготувала Стратегію деокупації і реінтеграції півострова. За його словами, Кримська платформа об'єднує світ, щоб повернути Україні українське. Про це Зеленський написав у своєму Twitter і зазначив, що Крим — це Україна.

Зеленський: Кримська платформа об'єднує світ, щоб повернути Україні українське

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

"Сім років тому Росія влаштувала фейковий референдум в Криму. Україна вперше після незаконної анексії підготувала Стратегію деокупації і реінтеграції півострова. Ми об'єднуємо світ на базі Кримської платформи, щоб повернути Україні українське", — повідомив президент.

Нагадаємо, що раніше Рада національної безпеки і оборони України ухвалила проект "Стратегії деокупації і реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь". Повідомлення про появу такого документа викликало неоднозначні оцінки.

Також розповідаємо, що українська влада актуалізувала останнім часом "кримський кейс". Повідомляється про проект Стратегії деокупації і реінтеграції АРК і Севастополя, йде активна підготовка до саміту "Кримської платформи". З чим пов'язана така активність саме зараз? Які ще важелі посилення тиску на РФ слід використовувати? Розібратися з цими питаннями порталу "Коментарі" допомогли експерти.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Держдумі заявили, що питання територіальної приналежності АРК давно і успішно закрите. Тому українська влада нібито не повинні будувати ніяких планів з повернення півострова. В першу чергу в Держдумі апелюють до незаконно проведеного у 2014 році референдуму про приєднання Криму до Росії. За запевненнями політиків, "перехід" півострова відбувся відповідно до нормативних документів Організації Об'єднаних Націй, вірніше її статуту. Тому будь-які "посягання" України на Крим абсолютно не обгрунтовані, адже РФ "не допустить відчуження своїх територій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини