Головна Новини Політика президент Зеленський емоційно висловився про небажання Монголії заарештувати Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський емоційно висловився про небажання Монголії заарештувати Путіна

Зеленський вважає, що Монголія поважає Путіна більше, ніж міжнародне право

5 вересня 2024, 15:39 comments1920
Поділіться публікацією:

Монголія поважає російського диктатора Володимира Путіна більше за міжнародне право. Країна демонструє більше поваги до війни, аніж до світу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив в інтерв'ю "NBC News".

Зеленський емоційно висловився про небажання Монголії заарештувати Путіна

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Якщо Монголія не поважає міжнародне право, то вони й приймають Путіна. І в них запроваджено Римський статут, наскільки мені відомо. І вони мають працювати. І я вважаю, що це відповідь Монголії щодо міжнародного права, чи поважають вони його, чи ні. Не, не поважають.

На його думку, більша повага до Монголії сьогодні демонструється до вбивці, ніж до міжнародного права – до війни, ніж до світу.

"Але це не означає, що якщо кілька країн не поважають міжнародне право, то не буде відповідальності тієї чи іншої людини. Тому що більшість країн все одно чекатимуть на відповідальність, і вона все одно буде", — запевнив Зеленський.

Зазначимо, у ході цього ж інтерв'ю президент заявив, що план перемоги України має показати, чи готові союзники до того, щоб Київ переміг, чи бажають лише стримувати російського диктатора Володимира Путіна. Українці мають знати відповідь на це запитання.

"Я хотів показати план перемоги президенту Байдену (Джо Байден, голова Білого дому, — ред.). Але я хотів ого показати після того, як у нас буде успіх в Курській області. І тому я до цього це не робив. І тому я йому обов'язково це покажу. Наше розуміння як все повинно бути, як Україна може перемогти", — заявив президент.

За його словами, план побудований згідно з тим, що він може бути реалізований завдяки партнерам України, а не завдяки бажанню чи небажанню Росії. Він зазначив, що ця "особливість" була важливою для нього, щоб ніхто потім не перепитував про те, "чи піде на це Кремль".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини