Головна Новини Політика президент Зеленський буде особисто присутній на саміті G7 у Японії: у РНБО пояснили, чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський буде особисто присутній на саміті G7 у Японії: у РНБО пояснили, чому це важливо

Олексій Данілов зазначив, що фізична присутність Володимира Зеленського на саміті G7 дуже важлива

19 травня 2023, 09:22
Поділіться публікацією:

У РНБО підтвердили, що президент Володимир Зеленський особисто візьме участь на саміті G7 у Японії. Це буде перший візит глави держави до Азії від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву секретаря РНБО Олексія Данілова в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Зеленський буде особисто присутній на саміті G7 у Японії: у РНБО пояснили, чому це важливо

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"Хто б сумнівався, що наш президент там (Ред. — на саміті G7 у Хіросімі) не буде присутнім. Ми були впевнені, що наш президент там, де потрібно країні, у будь-якій точці світу обов'язково перебуватиме для того, щоб вирішувати питання стійкості нашої країни", — заявив Олексій Данилов.

Щодо саміту G7, то, за словами секретаря РНБО, там прийматимуться дуже важливі речі. Саме тому фізична присутність нашого президента є абсолютно важливою для відстоювання інтересів України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Україна має шанс стати членом НАТО – на що розраховуємо у Вільнюсі. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини