Головна Новини Політика президент Зеленський анонсував запуск нового зернового коридору
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський анонсував запуск нового зернового коридору

Українське зерно експортуватиметься через Молдову до Румунії

10 жовтня 2023, 16:17 comments1025
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський заявив про швидкий запуск нового маршруту для експорту агропромислової продукції з України коридором солідарності – через території Молдови та Румунії. Як передає портал "Коментарі", таку новину президент озвучив під час виступу на спільному із президентом Румунії Клаусом Йоханнісом брифінгу.

Зеленський анонсував запуск нового зернового коридору

Володимир Зеленський та Клаус Йоханніс. Фото - сайт Офісу президента України

"Окремо я хочу наголосити на одному зі стратегічних напрямів нашої співпраці. У "трикутнику" Україна — Молдова — Румунія ми здатні створити дуже потужну основу для розвитку не тільки наших країн і народів, а й усієї Європи", — заявив Зеленський.

Президент наголосив, основний акцент, звісно ж, на економічному розвитку. Саме тому дружні країни вже мають добрі результати у розвитку логістики у цьому "трикутнику". Саме тому незабаром буде стартувати зерновий коридор з України через Молдову до Румунії.

За словами лідера українців, співпраця України, Румунії та Молдови є яскравим підтвердженням того, як багато можна зробити, коли об'єднатися. Це той позитив, який оцінить Європи та весь світ загалом.

"І дуже важливо, що співпраця між Україною, Молдовою та Румунією стимулює розвиток бізнесу, інфраструктури та робочих місць для наших народів", — сказав глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повідомлення про те, що Королівський флот Великобританії незабаром може з'явитися у Чорному морі, щоб допомогти Україні транспортувати комерційними суднами зерно та інше продовольство не відповідає дійсності. Таку заяву зробив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна запропонувала механізм експорту зерна: із п'яти сусідніх країн ЄС лише одна проти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини