Головна Новини Політика президент Зеленський висловився щодо затримання українців у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський висловився щодо затримання українців у Білорусі

Зеленський звернувся до білоруських колег із закликом

14 серпня 2020, 11:22 comments1399
Поділіться публікацією:

У Білорусі сьогодні, 14 серпня, були звільнені українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький і Оксана Альошина. Українські правозахисники та журналісти були незаконно затримані ще два дні тому. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський висловився щодо затримання українців у Білорусі

Президент зауважив, що українці не порушували жодних законів сусідської країни.

"Перебували там виключно задля отримання правдивої інформації про події, що там відбуваються, та задля коментування їх у публічному медійному просторі. Відкрито, прозоро, професійно. Зараз вони в цілковитій безпеці", — розповів гарант.

Крім того, Україна веде перемовини щодо звільнення ще одного свого громадянина – Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі у Бресті. Зеленський заявив, що країна завжди буде захищати своїх співвітчизників.

"Однак ми закликаємо наших білоруських колег категорично утриматися від незаконних затримань і насильства. Нам дійсно небайдуже. Ми справді переживаємо за все, що відбувається в Білорусі, — заявив Зеленський. — Білорусь завжди була добрим другом і партнером України. І для нас важливо, щоб білоруси знайшли виключно мирний і демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту".

Український лідер сподівається, що Білорусь розвиватиметься та буде демократичною, економічно сильною й незалежною державою.

Нагадаємо, затримані в Білорусі розповіли страшні подробиці про тортури в СІЗО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини