Головна Новини Політика президент Зеленський відреагував на протести в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на протести в Білорусі

Незгодних з попередніми результатами президентських виборів в Білорусі поліція розганяла водометами, сльозогінним газом і світлошумовими гранатами

10 серпня 2020, 10:23
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський звернувся до білорусів і білоруської влади після силового розгону протестів у Мінську. Він закликає відмовитися від насильства на вулицях і вирішувати всі питання виключно за допомогою діалогу. Про це йдеться в повідомленні українського президента на Facebook-сторінці.

Зеленський відреагував на протести в Білорусі

Володимир Зеленський. Фото: прес-служба президента

Люди вийшли на протест в Мінську після оголошення попередніх результатів президентських виборів. За даними екзит-полу, перемога буде за нинішнім главою держави Олександром Лукашенком. У центрі білоруської столиці зібралися тисячі протестувальників. Людей розганяли водометами, сльозогінним газом, а силовики стріляли в людей гумовими кулями.

"Наші сусіди намагаються знайти вектор свого подальшого розвитку. Це непросто. Не всі згодні з результатами виборів. Сумніви тих масштабів, які ми бачимо, це прямий шлях до насильства, що ми зараз і бачимо. Ми закликаємо наших сусідів до толерантності і відкритого діалогу. Тільки так Білорусь зможе вийти з кризової ситуації та продовжити свій шлях до демократії. Інакше насильство буде тільки зростати. До діалогу повинні приєднатися всі зацікавлені — і уряд і протестувальники", — прокоментував все Володимир Зеленський.

У процвітанні Білорусі зацікавлена, в тому числі, і Україна, каже президент.

"Білорусь — це наш найближчий сусід. Нам не все одно, що буде з нашими друзями в майбутньому", — сказав глава держави.

За даними правозахисного центру Весна, під час протестів і зіткнень в Білорусі цієї ночі було затримано 170 осіб. Половина з них в Мінську, ще половина — в регіонах. Серед тих, кого затримали, є журналісти та правозахисники.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чим можуть обернутися для України підсумки виборів в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини