Головна Новини Політика президент Запізніле звернення президента: чому заклики до українців уже можуть не спрацювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Запізніле звернення президента: чому заклики до українців уже можуть не спрацювати

Президент в одному зверненні адресував сигнал як українцям, так і міжнародним партнерам

20 січня 2022, 12:08
Поділіться публікацією:








Президент Володимир Зеленський звернувся ввечері 19 січня до українців через загрозу вторгнення Росії до України. Він закликав не панікувати, не вірити фейкам і не "скуповувати гречку та сірники" через новини та чутки про вторгнення російських військ. Експерти оцінили це звернення та час його появи для видання "Коментарі".

Запізніле звернення президента: чому заклики до українців уже можуть не спрацювати

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Звернення Зеленського дуже запізнилося

Військовий оглядач, головний редактор "Апострофа" Денис Попович упевнений:

"Такого роду звернення, на тлі зростаючих чуток про вторгнення РФ, президент Володимир Зеленський має робити щотижня, інформуючи населення про ситуацію біля кордонів. А не в той час, коли паніка почала наростати, долар зростати, а населення – збирати тривожні валізки".

Тому, наголошує Денис Попович, звернення Зеленського, яке вийшло 19 січня, він знаходить правильним, хоч і трохи запізнілим.

"Потрібно було зробити його значно раніше", — вважає експерт.

Звернення Зеленського – спроба показати, що ситуація не є критичною, що вона штучно нагнітається

Політолог, співробітник Міжнародного центру перспективних досліджень Максим Степаненко наголошує, що подібні звернення Зеленського не є новинкою. І вже стали, на мою думку, невід'ємною частиною публічної комунікації президента з громадянами.

"Ми бачимо, що він особисто говорить про ту чи іншу ситуацію, той чи інший важливий закон. Проблема з подібними заявами в тому, що влада не має єдиної позиції. У тому числі щодо російської загрози. І те, що ми почули від президента, може буквально наступного дня набути інших форм у вустах його оточення, інших офіційних осіб. Тому нинішні заклики Зеленського не панікувати можуть не спрацювати, якщо люди не відчувають, що у влади все під контролем, що має єдину позицію з важливих питань", – пояснює політолог.

Але окрім спілкування з населенням усередині України, такі заяви – це ще й посили міжнародним партнерам, зазначає Максим Степаненко.

"Страхітливою риторикою, обговоренням російського нападу на Україну мало не як даності, до якої залишилися тижні або місяці, західні ЗМІ та низка політиків, аналітиків негативно впливають на фінансову сферу не лише РФ, а й України. А потім таке звернення Зеленського – спроба комунікації і з міжнародним співтовариством. Спроба показати, що ситуація не є критичною (що, як на мене, вірно), що вона штучно нагнітається через шквал заяв відповідної спрямованості. При цьому, наголошую, хотілося б від самих представників української влади бачити більше єдиної позиції та менше заяв, які суперечать один одному", – резюмуємо Максим Степаненко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський назвав хитрість, яку Путін може використати для вторгнення в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини