Головна Новини Політика президент Замість Дня перемоги в Україні може бути нове свято: Зеленський виступив із ініціативою
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість Дня перемоги в Україні може бути нове свято: Зеленський виступив із ініціативою

Замість Дня перемоги українці можуть розпочати відзначати День Європи

8 травня 2023, 09:37
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський пропонує перенести День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні із 9 на 8 травня. У той же час 9 травня святкуватиметься День Європи, який раніше відзначався у третю суботу травня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в указі президента.

Замість Дня перемоги в Україні може бути нове свято: Зеленський виступив із ініціативою

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Встановити в Україні День Європи, який щорічно 9 травня відзначатиме спільно з державами Європейського Союзу", — йдеться в документі.

Зазначимо, 8 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення, разом із усім світом вшановуючи пам'ять загиблих у Другій світовій війні 1939-1945 років. Цю пам'ятну дату в українському календарі відзначають окремо від 9 травня Дня перемоги над нацизмом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема майбутнього українського контрнаступу продовжує активно підігріватися різними речниками та ЗМІ. Американське видання Washington Post навіть розробило шість можливих сценаріїв того, як діятимуть ЗСУ. Про що говорить така пильна, навіть настирлива увага до теми, явно не призначеної для широкого обговорення? Як слід поводитись у цій ситуації вищому військово-політичному керівництву України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини