Головна Новини Політика президент Залишився лише один крок: Зеленський відреагував на схвалення допомоги Україні у Сенаті США
commentss НОВИНИ Всі новини

Залишився лише один крок: Зеленський відреагував на схвалення допомоги Україні у Сенаті США

Глава держави наголосив, що це голосування зміцнює роль Америки як маяка демократії та лідера вільного світу

24 квітня 2024, 08:27
Поділіться публікацією:

Сенат США затвердив законопроект про фінансування військової допомоги Україні на трохи більше 60 млрд доларів. Президент України Володимир Зеленський подякував сенаторам за таке важливе рішення для обороноздатності нашої країни. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідна заява глави держави з'явилася на офіційній станиці в Телеграм.

Залишився лише один крок: Зеленський відреагував на схвалення допомоги Україні у Сенаті США

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Я вдячний Сенату Конгресу США за сьогоднішнє схвалення життєво необхідної допомоги Україні. Дякую лідеру більшості Чаку Шумеру та лідеру республіканців Мітчу Макконнеллу за їхнє рішуче лідерство у просуванні цього двопартійного закону, а також усім американським сенаторам від обох партій, які проголосували за нього", йдеться у заяві.

Володимир Зеленський зазначив, що це голосування зміцнює роль Америки як маяка демократії та лідера вільного світу.

Лідер українців також висловив подяку всім американцям, які продовжують підтримувати Україну і усвідомлюють, що історичне значення цього законопроекту виходить за межі політики.

"Я також ціную підтримку Президента Байдена і з нетерпінням очікую на якнайшвидше підписання законопроекту та надання наступного пакету військової допомоги, що відповідатиме рішучості, яку я завжди відчуваю в наших переговорах", – додав глава держави.

Президент зазначив, що далекобійні можливості України, артилерія та ППО є вкрай важливими інструментами для якнайшвидшого відновлення справедливого світу.

Читайте на порталі "Коментарі" — Сенат США схвалив законопроект про надання допомоги Україні. У ході голосування за законопроект, який передбачає надання Україні допомоги на 61 млрд доларів, у фіналі 79 сенаторів віддали свої голоси "за". Проти висловилися 18 сенаторів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини