Головна Новини Політика президент Західне ЗМІ радить Зеленському, чого варто було б повчитися у кількох лідерів у 2024 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Західне ЗМІ радить Зеленському, чого варто було б повчитися у кількох лідерів у 2024 році

Зеленський вчиться істині, з якою харизматичним лідерам доводилося стикатися протягом тисячоліть

31 грудня 2023, 19:10 comments2458
Поділіться публікацією:

Останні хвилі  ракетних і безпілотних атак РФ  на українські  міста по  усій країні  стали, наче  завершальна точка  у нелегкому році для президента України Володимира Зеленського. Він  навчається істині,  якій багатьом  лідерам довелось  стикатись протягом  всієї історії: "добре бути втіленням важливої справи, але у важкі часи всі звинувачення впадуть на твої плечі", -  написав в своєму  матеріалі журналіст Financial Times Алек Расселл.

Західне ЗМІ радить Зеленському, чого варто було б повчитися у кількох лідерів у 2024 році

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Перший  вагомий приклад лідера, на який, на думку  журналіста, Зеленському  потрібно  звернути увагу, – це Сія Колісі. Він був капітаном  південноафриканської команди-переможця Кубка світу з регбі.  Життєва історія спортсмена — це наполегливість.  Хлопець  ріс в  гострій  бідності, але  став першим чорношкірим лідером команди, що в  часи  апартеїду  стала символом  гордості  африканерів. Восени  цього року він другий раз поспіль   став переможцем чотирирічного  турніру  Кубка світу з регбі.

 "У всіх воєначальників бувають моменти, коли їм здається, що вони знають більше, ніж їх генерали, і іноді так і є. Зеленський, безумовно, мав розбіжності зі своїми командирами, що стало зрозуміло цієї осені, коли один з провідних генералів заговорив про патову ситуацію, термін, який Зеленський майже заборонив. Але, як сказав би Колісі, коли ви перебуваєте в обороні, може бути важливо дати можливість висловитися старшим товаришам по команді", – розмірковує  Расселл.

Він додав, що в  українській столиці  в Зеленського нібито "склалася репутація людини з автократичним мисленням".

"Можливо, він міг би розділити відповідальність і увагу зі своїми міністрами та іншими українськими політичними лідерами в дусі національної єдності? Це також дало б зрозуміти його союзникам, а також їхнім виборцям, що в українському уряді працює більше однієї динамічної людини", — продовжив  публіцист з Британії.

Другий  приклад потенційного натхнення  поруч з   Україною. Це молдавський президент   Майя Санду. Маленька  країна по сусідству з Україною,  що довго була в тіні РФ і  має мрію про вступ до Євросоюзу. Майя Санду веде  боротьбу з корупцією в судах і з представниками політичної  культури. Така ж проблема є і в Україні.

Третій президент, на  діяльність якого, українському лідеру слід  звернути увагу, мешкає  майже на 9500 кілометрів на схід від  України. В політичній  культурі Індонезії є чимало спільного з українською. Лідер цієї країни Джоко Відодо досконало  володіє мистецтвом стримування  високих очікувань.

Він  має звичку  розповідати про свої наміри, втілити їх, а потім  узагальнити, як  йому це  вдалось. Так президент Індонезії  просував  масштабну програму зі зведення   мостів. Тепер він використовує такий же підхід щодо того,  щоб  перенести столицю. Хоч британський журналіст  визнав, що  очільник цієї країни перегнув палицю, вміло  управляючи  очікуваннями людей.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав один із ключів до завершення війни в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини