Головна Новини Політика президент З'явилася реакція Зеленського на зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція Зеленського на зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна

Володимир Зеленський вважає, що зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна була корисною для України

17 листопада 2023, 10:50 comments8793
Поділіться публікацією:

Нещодавні переговори президента США Джо Байдена та лідера КНР Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско були корисними для України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський.

З'явилася реакція Зеленського на зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Глава держави досить лаконічно відреагував на переговори лідерів США та Китаю. Він сказав, що зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна була "хорошою" для України, адже країна продовжує боротьбу з російською агресією.

"Ми розуміємо, що цей факт корисний для нас, їхня зустріч", — сказав президент.

Зеленський додав, що не може підтвердити, що лідери США та Китаю обговорювали війну в Україні, але додав, що російське вторгнення має "так чи інакше розглядатися під час переговорів між лідерами супердержав".

Зазначимо, раніше на зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна відреагував радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Він назвав зустріч двох світових лідерів позитивним сигналом усьому світу: діалог замість конфронтації, новий глобальний порядок, обов'язковість правил, стабільність та передбачуваність.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у середу, 15 листопада, на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Сан-Франциско відбулася зустріч президента США Джо Байдена та голови Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна. На думку Байдена, зустріч виявилася "конструктивною та продуктивною", а відносини між Вашингтоном та Пекіном можна охарактеризувати як конкурентні. Він вважає, що сторони досягли реального прогресу, зазначивши, що на зустрічі порушувалося й питання війни Росії проти України. Сі Цзіньпін висловив упевненість у "світлом майбутньому" китайсько-американських відносин, а також заявив про відсутність планів військових дій Китаю проти Тайваню в найближчі роки. Які висновки можна зробити на даний момент виходячи з доступної інформації? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 листопада 2023, 11:33

Нарешті розум Каддафі висловив би своє бачення. Вони всі народжені у глибокому маразмі Авраама та Сари. Так і передається.


Новини