Головна Новини Політика президент Якщо США припинять допомогу: Зеленський відповів, чи втримається Україна з однією допомогою від ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо США припинять допомогу: Зеленський відповів, чи втримається Україна з однією допомогою від ЄС

Володимир Зеленський зазначає, що він не вірить, що США залишать Україну та об'єднану Європу наодинці з агресором

29 січня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Європа сама не впорається, якщо США припинять допомогу Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD зробив президент України Володимир Зеленський. Він уточнив, що все ще не вірить, що Вашингтон опустить руки і припинить допомагати українському народу в боротьбі з агресором.

Якщо США припинять допомогу: Зеленський відповів, чи втримається Україна з однією допомогою від ЄС

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"По-перше, я вірю, що цього не станеться. Що не залишиться одна Європа. І тут питання комплексне. Перше: Європа одна не впорається – на тому рівні, на якому Україна отримувала до цього підтримку: ні зброєю, ні фінансово. "Бо, напевно, навіть якби вся Європа об'єдналася, вона змогла б дати достатню підтримку Україні, але Сполучені Штати мають вплив. І коли сигнали не дуже позитивні, вони мають такий самий вплив на деяких лідерів Європи", — зазначив Зеленський.

Так, на його думку, якщо так станеться, що з боку США буде затягування процесів підтримки, то це вплине на об'єднану Європу.

Лідер українців зазначив, якщо США відійдуть убік у питанні допомоги Україні, виникне дефіцит зброї, фінансів в Україні. Також загубиться союз між Сполученими Штатами Америки та Європою. У результаті Європа сама зрозуміє, що це сигнал, що якщо Україна не витримає і Путін піде вперед, то Європа залишиться наодинці.

"Тобто це буде серйозна загроза. Путін цим скористається, 100%. І це сигнал говоритиме також про те, що і НАТО не буде таким міцним. Тому що, якщо відколюються Сполучені Штати Америки, ще хтось матиме іншу думку щодо НАТО щодо союзу країн безпеки. Чому? Тому що мають економічні відносини із Російською Федерацією", — висловився президент.

Він висловив думку, що "посиплеться" також і санкційна політика, адже США, коли підтримують Україну, впливають також і на санкційну політику європейських країн щодо Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи зуміють парламентарі США домовитись про нову допомогу Україні: що важливо для американців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 січня 2024, 11:12

Провокатор війни! Цинічно називає формулою миру знущальну формулу капітуляції. За якою Росія повинна визнати себе переможеною і підкоритись розпилу. Звісно, що так не буває. Сучасний світ змінюється, просто купка панівної мерзоти намагається не допустити змін. Юдейці звикли до старого. Навіть Росія змінюється, а гніле намагається утриматись у старому


Новини