Головна Новини Політика президент Як змінився рейтинг Зеленського після звільнення Залужного: з'явилися результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінився рейтинг Зеленського після звільнення Залужного: з'явилися результати опитування

Рейтинг Залужного серед українців залишається високим

15 лютого 2024, 22:40 comments1183
Поділіться публікацією:

Після  того, як відбулась відставка Валерія Залужного з посади головнокомандуючого ЗСУ,  рівень довіри до глави держави  Володимира Зеленського  знизився  до 60%. При цьому, новому головнокомандуючому Сирському довіряє  тільки  40%.

Як змінився рейтинг Зеленського після звільнення Залужного: з'явилися результати опитування

Звільнення Залужного (фото з відкритих джерел)

Про це  говорить  статистика  нового соцопитування від КМІС. Згідно з ним, у лютому 2022 року, на початку повномасштабної  війни  Зеленському довіряли 90% українців. Зараз, через два роки,  цей показник становить  вже 65%. Відразу після відставки Залужного, рівень  довіри знизився ще на 5 процентів  до 60%.

Ще соціологи інформують, що новому головнокомандувачу Сирському довіряє  40%, не довіряє – 21%, а 4% ще  не визначились.Як і далі, рейтинг Залужного серед мешканців країни  лишається високим. Він на першому місці за рівнем  довіри  з результатом 94%.

При цьому,  рейтинг військово-політичного керівництва України серед  українців є таким:

В першу трійку входить Залужний, Буданов та Зеленський. Але,  різниця рейтингів Залужного та Зеленського станом на початок лютого (до відставки Залужного) становила 30%.

В антирейтингу лідирує  екс-радник голови ОП Олексій Арестович.

До того ж в  країні продовжує знижуватись  кількість тих, хто вважав, що справи  йдуть в правильному напрямку, і порівнюючи з груднем 2023 року,  тепер  вперше більше тих, хто  вважає, що  напрямок справ  є неправильний. Зокрема, у грудні 2023 року 54% вважали напрямок справ правильним, а тепер показник зменшивсь  до 44%.  При цьому,  з 32%  в кінці 2023 року до 46% у лютому цього  року  з’явилось  більше тих, хто каже, що  напрямок справ є  неправильний.

"Проведення опитування припало на період відставки В. Залужного. У період 5-8 лютого (до відставки) було проведено 874 інтерв’ю, потім у період 9-10 лютого (після відставки) було проведено 328 інтерв’ю. На початок лютого, як було показано вище, В. Зеленському довіряли загалом 64%, проте питання, як відставка вплинула на показники довіри. Нижче можна подивитися, скільки українців довіряли В. Зеленському в різні періоди", — стверджують автори опитувань.

Як змінився рейтинг Зеленського після звільнення Залужного: з'явилися результати опитування - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Залужний прокоментував отримання звання Героя України

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини