Головна Новини Політика президент Як змінився президент після 24 лютого – чому слова про чоловіка викликали образу Олени Зеленської
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінився президент після 24 лютого – чому слова про чоловіка викликали образу Олени Зеленської

Від миротворця Зеленський перейшов у табір «яструбів» і розкрив у собі риси, які раніше не могли собі уявити навіть його прихильники

5 вересня 2022, 14:12 comments1242
Поділіться публікацією:

Перша леді України Олена Зеленська в інтерв'ю ВВС розповіла, що її образили коментарі, де люди дивуються, як її чоловік із телевізійного актора перетворився на військового лідера. Мовляв, він не міг вчинити інакше. Чи є підстави для таких висловлювань? Як змінився Зеленський із початку російського вторгнення? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Як змінився президент після 24 лютого – чому слова про чоловіка викликали образу Олени Зеленської

Володимир Зеленський та Олена Зеленська. Фото: Vogue / Енні Лейбовіц

Серед подружжя Зеленських панують прекрасні взаємини, вони готові демонструвати світу свою єдність, союзництво, довіру, віру один в одного

Політичний психолог, експерт із питань невербальної комунікації Валентин Кім вважає, що ми бачимо чітку взаємодію подружжя.

"Володимир Зеленський наразі виконує роль лідера нації. І добре справляється з нею тут і зараз. Я не коментуватиму, що було "до" початку нової фази війни, яку знаменує широкомасштабне російське вторгнення, і що буде "після". Але зараз Зеленський справді є уособленням опору для багатьох українців. Він виконує важливу функцію презентації на світовому рівні. І поведінка його дружини, висловлювання, що її обурюють ті чи інші коментарі, які піддають сумніву щирість Зеленського, здібності чи ще щось – цілком гармонійна поведінка другої половинки. Цілком гармонійна взаємодія між подружжям. Олена Зеленська таким чином підтримує Володимира Зеленського", – пояснює експерт.

Наскільки першу леді справді обурюють такі коментарі – ми не знаємо, наголошує він.

"Можливо, це спроба продемонструвати єдність усередині сім'ї. І це добре… Наскільки люди, які пишуть такі коментарі, мають на меті образити, ми теж не знаємо. Не виключено, що хтось каже, що здивувався трансформації Зеленського. І в цьому випадку дивно, що перша леді сприймає такі висловлювання як образливі. А, може, хтось ображений тим, що Зеленський перетворився на військового лідера – і хотів би бачити когось іншого на цьому місці. Цього, наголошую, ми не знаємо. Але бачимо головне – серед подружжя панують прекрасні взаємини, вони готові демонструвати в навколишній світ свою єдність, союзництво, довіру, віру один в одного", – наголошує Валентин Кім.

За його словами, наскільки трансформувався Зеленський із початку російського вторгнення, можна буде побачити лише після того, як війна закінчиться.

"Поки що бачимо, що у Володимира Олександровича відбулися серйозні зміни у зовнішній поведінці, – каже політичний психолог. — Від миротворця, людини, яка прагнула постійно "заглянути в очі Путіну", від людини, яка багатьма своїми діями намагалася утихомирити агресора, Зеленський перейшов у табір "яструбів". Причому перейшов різко, практично безповоротно, навіть агресивно. Він зараз виконає зовсім іншу роль, ніж ту, що грав до 24 лютого. Замість "голуба", миротворця – ми бачимо "яструба", який націлений на те, щоб не просто відбитися, а й знищити ворога. Помститися, можливо, за свої невиправдані очікування".

Трансформація Зеленського у цьому кардинальна. Як воєнного лідера, акцентує Валентин Кім.

"А ось наскільки він змінився як політичний лідер, які наростив компетенції, як змінилося думка в цьому ракурсі — ще доведеться розбиратися. І на повну силу це може нам продемонструвати лише мирний час, вважає експерт. – Загалом психологічний досвід показує, що війна нічого не створює, зокрема, всередині людини. Вона лише загострює, оголює багато речей, що були йому притаманні. Створення, створення чогось нового у структурі особистості людини – це функція не війни, а світу. Тож нам для того, щоб судити, як змінився Зеленський, треба подивитись на нього знову у мирний час".

Зеленський у новому амплуа – фактично символ вільного світу

Політолог, експерт аналітичного порталу "Слово і Справа" Валентин Гладких не думає, що Зеленський набув якихось нових корінних рис, яких не мав до війни.

"Просто нинішня ситуація виявила ті риси, які раніше не помічали в образі телевізійного актора, – зазначає експерт. – Але ж це не означає, що їх не було. Тому я скоріше сказав би, що Зеленський у новому амплуа – фактично символу вільного світу – і в нових обставинах необхідності давати відсіч збройній агресії – демонструє, що він має риси, які необхідні для цього".

Також Валентин Гладких звертає увагу, що політичні опоненти Зеленського свого часу доклали максимум зусиль, щоб дискредитувати його та висвітлити у невигідному світі.

"В результаті цього могло виникнути помилкове уявлення про те, якими рисами справді володіє Зеленський, – пояснює політолог. – Зараз війна все розставила на місця, показала – хто є хто. Довівши, що прихильники Зеленського були ближчими до істини у своєму ставленні до президента, ніж його опоненти".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України прямо натякнув на звільнення Криму: коли це може статися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 вересня 2022, 14:17

Навіть на Росії є гарні приклади для наслідування братніми малоросами. Жорстко і образливо? А зробити з України мотлох, це як? Тут маю на увазі приклад, коли зірки Пугачова і Галкин дали оцінку пропагандистам (Михалков, наприклад). Якщо в людини є гідність і честь, вона ніколи не буде копіювати негідників. Ще й прагнути перевершити їх у ще більшій пропаганді. Тільки малоросійські тіла здатні на таке. Ще й оспівувати вождя, який зганьбився, ставши остаточним вироком Україні.


Новини