Головна Новини Політика президент Як українці сприймають похід Зеленського на другий термін - дані опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці сприймають похід Зеленського на другий термін - дані опитування

Половина українців не хоче бачити Зеленського на посаді президента ще раз

17 серпня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:

Майже половина громадян України дуже негативно поставилася б до заяви президента України Володимира Зеленського щодо його бажання балотуватися на другий президентський термін. Його бажання стати президентом вдруге, всупереч обіцянці, яку Зеленський дав ще на початку каденції, викликає стійкий негатив, свідчать дані опитування, проведеного фахівцями Центру Разумкова.

Як українці сприймають похід Зеленського на другий термін - дані опитування

Президент України Володимир Зеленський. Фото: Сайт президента України

48% респондентів, які взяли участь в опитуванні Центру, заявили, що оцінили б бажання Зеленського йти на другий термін в негативному ключі. Ще 18,5% ставляться до цього байдуже. Тільки 21,9% українців вважають, що бажання Зеленського йти на другий термін стало б для них хорошою новиною. А 11,5% громадян взагалі не змогли дати відповідь.

Найнегативніша оцінка бажання Зеленського знову стати президентом виходить від прихильників політичних сил, які перебувають в опозиції до чинного глави держави. Найпозитивніше про перспективу другого терміну Зеленського висловлюються ті, хто належать до пропрезидентського електорату.

Нейтральні оцінки висловлюють громадяни, які не належать до електорату президента, але і не примикають до електорату його політичних супротивників.

Опитування проводилося фахівцями Центру Разумкова на всій території України, за винятком ОРДЛО і тимчасово окупованої АРК Крим із 29 липня по 4 серпня; опитано 2109 громадян України.


Як українці сприймають похід Зеленського на другий термін - дані опитування - фото 2
Як українці сприймають похід Зеленського на другий термін - дані опитування - фото 3

Нагадаємо, що червневі дані опитування КМІС свідчать про те ж — близько половини українців не підтримують похід Зеленського на другий термін. Детальніше — в публікації на порталі "Коментарі".

Тим часом в Офісі президента України, коментуючи можливість другого президентського терміну Зеленського, заявили, що глава держави ще не прийняв рішення з цього питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 серпня 2021, 15:32

Як це "патріотично", казати одне - робити інше.


Новини