Головна Новини Політика президент Війна в Україні кардинально змінилася: Зеленський закликав партнерів до чесної реакції
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні кардинально змінилася: Зеленський закликав партнерів до чесної реакції

Президент вважає, що партнери мають відреагувати на фактичний вступ КНДР у війну

сьогодні, 07:42
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський закликає партнерів до чесної та сильної реакції на залучення військових КНДР до війни Росії проти України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у традиційному вечірньому зверненні президента до українського народу.

Війна в Україні кардинально змінилася: Зеленський закликав партнерів до чесної реакції

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Володимир Зеленський назвав новою загрозою злочинний союз Росії та Північної Кореї та подякував лідерам, і представникам держав, "які не заплющують очей і говорять відверто про цю співпрацю заради більшої війни".

Президент зазначив, що нестабільності та загроз може стати значно більше після того, як Північна Корея навчатиметься сучасної війни.

"Зараз ми маємо чіткі дані про те, що в Росію постачають і людей із Північної Кореї, і це вже не просто робітники для виробництв, а й військові. І ми чекаємо на нормальну, чесну, сильну реакцію партнерів на це. Фактично це вступ ще однієї держави у війну проти України. Всі мають можливість побачити докази і завдяки супутникам, і завдяки відео, яке вже приходить з Росії. Потрібно займатися цим. Реагувати. Протидіяти", – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що не можна давати злу вирости. За словами українського лідера, якщо світ продовжуватиме бути байдужим і якщо українцям доведеться стикатися з солдатами з Північної Кореї на фронті так само постійно, як захищатися від "Шахедів", то це точно нікому в світі не піде на користь і тільки продовжить цю війну .

Глава держави також зазначив, що росіяни та іранці вдосконалюють "Шахеди", які стали однією з основних знарядь російського терору проти України. Він наголосив, що цього тижня росіяни щодня застосовували ці безпілотники проти України, а всього з початку року застосували вже понад 6130 "Шахедів".

Зеленський закликав збільшувати тиск на російську здатність виробляти таку зброю та дати Україні можливість знищувати і бази зберігання "Шахедів", і всю існуючу інфраструктуру їх виробництва та логістики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський відреагував на масштабний корупційний скандал із МСЕК та прокурорами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини