Головна Новини Політика президент Верховний суд України наклав зобов'язання на Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний суд України наклав зобов'язання на Зеленського

Тепер під час офіційних зустрічей президент не може говорити російською мовою

9 жовтня 2020, 16:24
Поділіться публікацією:

Верховний суд України зобов'язав Володимира Зеленського під час офіційних зустрічей говорити виключно українською мовою. Про це повідомляє офіційний портал відомства.

Верховний суд України наклав зобов'язання на Зеленського

Дане рішення — відповідь на заяву громадянина України, який поскаржився, що під час однієї з інтернет-конференцій президент України говорив російською мовою. Тепер під час виконання президентських функцій і будь-яких офіційних зустрічей Зеленський зобов'язаний виступати українською мовою.

Так Велика палата Верховного суду прийняла рішення не застосовувати ніяких санкцій до Зеленського, вважаючи це політичним порушенням закону, а не адміністративним. Тому заяву лише частково задоволено.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Зеленський в Бахмуті порушив закон.

Як повідомляє прес-секретар президента Юлія Мендель, це був похід у звичайний продуктовий магазин в місті. Президент на п'ять хвилин зупинився, щоб "підзарядитися" і поспілкуватися з народом.

Як повідомив сам президент, він "побачив в магазині порядок. Населення розуміє складність ситуації, дотримується масочний режим. Це стосується як працівників супермаркету, так і відвідувачів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини