Головна Новини Політика президент «Великого миру на Великдень»: Зеленський привітав українців із Пасхою (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

«Великого миру на Великдень»: Зеленський привітав українців із Пасхою (ВІДЕО)

Президент підкреслив, що святкувати Великдень вдома — не соромно і не грішно, адже так ми показуємо турботу про свого ближнього

1 травня 2021, 19:57
Поділіться публікацією:








До настання одного із найбільш шанованих православними християнами свята  Воскресіння Христового — залишилися лічені години. У багатьох українських храмах вже відбулися вечірні богослужіння, під час яких почали освячувати великодній хліб і воду. Не залишився осторонь свята і глава держави Володимир Зеленський, який вже привітав все населення із прийдешнім Великоднем, повідомляє "24 канал".

«Великого миру на Великдень»: Зеленський привітав українців із Пасхою (ВІДЕО)

Зеленський привітав українців із Великоднем-2021. Фото із відкритих джерел

У своєму виступі президент підкреслив, що головна суть цього свята — демонстрація того, що життя перемагає смерть. За словами Зеленського, нинішній, непростий через коронавірус, час, коли українці змушені зустрічати Великдень вдома, лише підкреслює загальний символізм Воскресіння Христового.

Зеленський нагадав, що українцям, які відмовляться від походу в церкву або в гості, не варто соромитися або вважати це гріхом. Глава держави стверджує, що під час боротьби з коронавірусною пандемією ми всі повинні дотримуватися обережності і піклуватися про ближнього свого, як про це стверджує християнство.

За словами Володимира Зеленського, в святу Пасху українцям варто подумати не про смуток через карантин, а про тих, хто не може, на відміну від більшості, зустріти свято в колі сім'ї. Це, підкреслив президент, і чимало військовослужбовців, які захищають східні рубежі України, і, зрозуміло, герої нинішніх днів — медики, які борються із COVID-19.

Вітаючи українців, Зеленський побажав усім великої сили, що знадобиться для великих звершень, а також великого миру нашій країні в таке знаменне свято — Великдень. Також президент сподівався, що для кожного знайдеться своя смачна паска і тепле слово від ближнього.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в цей раз пройшло сходження Благодатного вогню на святій землі. Подробиці можете дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, скільки українців планують відвідати великодні богослужіння в цьому році, незважаючи на карантинні обмеження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини