Головна Новини Політика президент В Україні посилять покарання за неправдиве мінування: президент підписав закон
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні посилять покарання за неправдиве мінування: президент підписав закон

Документ був прийнятий на початку березня

25 березня 2021, 17:23
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про посилення кримінальної відповідальності за неправдиве мінування будівель і споруд. Про це повідомляє Офіс президента України 25 березня.

В Україні посилять покарання за неправдиве мінування: президент підписав закон

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Документ прийняли ще на початку березня. Він передбачає, що якщо об'єктами неправдивого мінування стали критично важливі об'єкти інфраструктури, будівлі або споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або установи охорони здоров'я, або закладу освіти, або якщо воно спричинило тяжкі наслідки, або вчинене повторно, то це карається позбавленням волі на строк від 4 до 8 років. Від конфіскації майна відмовилися.

Уточнюється, що термін "критично важливі об'єкти інфраструктури" вживається у значенні, визначеному в ЗУ "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України".

Зазначимо, що до першого читання завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які можуть спричинити загибель людей чи інші тяжкі наслідки, пропонували карати позбавленням волі від 2 до 6 років з конфіскацією майна. До цього конфіскація передбачена не була. Однак до другого читання цю норму прибрали з проєкту закону.

Нагадаємо, що до цього Володимир Зеленський підписав закон про створення Бюро економічної безпеки замість податкової міліції.

У складі центрального апарату та територіальних управлінь бюро буде до 4 тисяч чоловік. При цьому працівники інформаційно-аналітичного підрозділу є детективами, однак вони не наділені повноваженнями застосовувати поліцейські заходи. У Державному бюджеті на цей рік на потреби Бюро економічної безпеки закладено 587 мільйонів гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини