В Україні наклали санкції на літаки Козака і Медведчука

Вони постійно літали на них до Росії

В Україні наклали санкції на партнера і соратника Медведчука, які передбачають зупинку мовлення телеканалів 112, "NewsOne" і "Zik". Крім того, санкції блокують можливість користуватися приватними літаками, на яких Медведчук і Козак регулярно літають до Росії. Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня" з посиланням на високопоставлених чиновників СБУ.

Політики використали літаки для прямих польотів на територію Росії, що прямо заборонено законом. За словами джерел, після того, як США вирішили накласти санкції на Медведчука, літаки були перереєстровані в Молдові.

З моменту набрання чинності санкцій цим літакам заборонено входити в повітряний простір України, здійснювати посадки та брати на борт пасажирів.

Заборона на прямі перельоти між Україною і Росією діє вже кілька років, однак, за повідомленням ряду ЗМІ, Медведчук неодноразово порушував цю норму і літав чартерними рейсами до Москви, де часто зустрічався зі своїм кумом і президентом РФ Володимиром Путіним.

Увечері 2 лютого Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБОУ про запровадження персональних санкцій проти Тараса Козака і ряду його активів, серед яких телеканали "112", "NewsOne" і "Zik". Козака називають лише номінальним власником медіахолдингу, а головним бенефіціаром вважають саме Віктора Медведчука.

Телеканали вже припинили своє кабельне мовлення, однак заявили, що продовжать свою роботу на YouTube.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Зеленського розповіли про можливу коаліцію з Тимошенко.

Читайте також, чому Коломойський не встав на захист Дубинського під час виключення з фракції.