Головна Новини Політика президент У Зеленського розповіли, коли можуть відбутися вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, коли можуть відбутися вибори

Міністр закордонних справ розповів, коли можуть відбутися президентські вибори

3 листопада 2023, 19:57
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський "обмірковує та зважує" можливість проведення президентських виборів навесні наступного року, заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба. Про це повідомляють "Коментарі".

У Зеленського розповіли, коли можуть відбутися вибори

Дмитро Кулеба

"Ми не закриваємо цю сторінку. Президент України обмірковує та зважує різні плюси та мінуси", — сказав він на брифінгу, передає Sky News.

Він додав, що проведення виборів під час війни спричинить "безпрецедентні" проблеми.

Нагадаємо, що, за даними низки ЗМІ, західні союзники вимагають від керівництва України проведення виборів – парламентських та президентських. Ще влітку Володимир Зеленський та його оточення відкидало саму ідею проведення виборів під час війни, оскільки, як було сказано, неможливо в умовах бойових дій організувати волевиявлення військових та біженців. Крім того, проведення виборів вимагатиме витрат, які зараз йдуть на фінансування бойових дій.

Після заяв західних політиків щодо готовності виділити кошти на проведення виборів в Україні, Київ змінив тональність заяв. Саму ідею проведення виборів керівництво України перестало відкидати, але наголошують на необхідності дотримання низки умов. Зокрема, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук стверджує, що проведення голосування можливе, але необхідно дотриматись п'яти умов: забезпечити право військових, біженців та мешканців окупованих територій обирати та бути обраними. А також гарантувати вільний доступ до медіа всім учасникам виборчого процесу та не допустити їх використання РФ для своєї пропаганди.

Тим часом, Луческу подав у відставку: поразка від "Шахтаря" стала останньою краплею.

А Путін "похвалив" Орду за її жорстокість. Під час зустрічі із представниками Громадської палати Росії Путін поділився своїм антизахідним прочитанням історії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини