Головна Новини Політика президент У Зеленського прокоментували ситуацію у Маріуполі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського прокоментували ситуацію у Маріуполі

Сергій Нікіфоров також розповів, чому російська влада могла заявити про призупинення штурму "Азовсталі"

23 квітня 2022, 15:57
Поділіться публікацією:

За словами прес-секретаря президента України Володимира Зеленського — Сергія Нікіфорова — територія заводу "Азовсталь" у Маріуполі знаходиться під контролем українських військових. Решту міста контролюють російські окупаційні війська. Про це він розповів у бесіді з керівником Інституту публічної політики та консалтингу Сергієм Биковим на PolitrukUA.

У Зеленського прокоментували ситуацію у Маріуполі

Маріуполь - фото з відкритих джерел

"Ситуація у Маріуполі зрозуміла. Це величезна територія заводу "Азовсталь"... Я розумію, що таке металургійний завод, аже я сам родом із Кривого Рогу. "Азовсталь" — це місто в місті зі своїми маршрутами, транспортом тощо. Територія заводу зараз під контролем українських сил, а решта міста — під контролем окупантів", — розповів Нікіфоров. 

Кількість цивільних, які залишаються на території "Азовсталі", за словами представника президента, потрібно уточнювати та перевіряти. 

Крім того, Нікіфоров прокоментував заяви російського керівництва про відмову від штурму металургійного заводу у Маріуполі: 

"До того, чому відмовилися від планів штурмувати "Азовсталь", можемо лише розмірковувати. Я думаю, залежить від того, на які втрати готові... На нерозумні втрати все ж таки не готові і приорітети зараз інші — отримати якусь перемогу до символічної дати 9 травня. Тому вирішили спрямувати ці сили на інший напрямок, на оточення нашого угруповування в зоні ООС", — зауважив прес-секретар Зеленського. 

Нагадаємо, що очільник Кремля Володимир Путін наказав зупинити штурм заводу "Азовсталь" та запропонувати українським захисникам здатися. Однак бомбардування заводу не припиняються й будуть продовжуватися, говорить військовий експерт Олег Жданов. За його словами, це далеко не жест доброї волі. В Маріуполі наразі немає тактичних угруповань — їх перекинули на східний напрямок. В місто зайшли кадирівці та мобілізовані з так званих "ЛДНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини