Головна Новини Політика президент У Зеленського призначили нового прес-секретаря. Хто він - оновлено
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського призначили нового прес-секретаря. Хто він - оновлено

Новим спікером голови держави став колишній земляк президента

9 липня 2021, 17:48
Поділіться публікацією:

Сьогодні, Володимир Зеленський підписав укази про звільнення Юлії Мендель, та призначення нового прес-секретаря. Ним став телеведучий телеканалу "Україна 24" Сергій Никифоров. 

У Зеленського призначили нового прес-секретаря. Хто він - оновлено

Новий спыкер президента Украъни Сергый Никифоров, фото з соцмереж

Новий прес-секретар Володимира Зеленського, як і президент — криворіжець за походженням. Починав працювати на місцевому телеканалі "Рудана". Свій блог у Інстаграм веде з 2017 року. За фотографіями у ньому, журналіст має двох дітей, молодшому з них — близько року. Аккаунт спікера майорить фото з дітьми, з Франції, відпочинку та байками. 

Сьогодні о 18.00 почнеться брифінг прес-секретаря президента України Сергія Никифорова, анонсували на офіційному сайті президента. Його пряма трансляція відбудеться онлайн  на офіційній фейсбук-сторінці Офісу Президента України.

Наразі відомо що Сергій Никифоров має вищу журналістську освіту. Працював на європейському телеканалі  "Euronews" у Франції. На вітчизняному телеканалі "Україна 24" — з 2019 року. 

UPD: Відповідаючи на питання журналістів під-час брифінгу новий спікер президента України Сергій Никифоров заявив, що за часів своєї молодості "перетинався" з Володимиром Зеленським. "Я був у групі підтримки криворізької команди КВН, в якій виступав і майбутній президент. Хлопці з "95 кварталу" тоді були місцевими зірками і звісно, кілька разів з ними перетинався, ще навчаюсь в школі. Але це не були якісь відносини та співробітництво і звісно мене президент з тих часів не пам'ятає. І жодного зв'язку з того часу я з ним не мав". Також Сергій Никифоров повідомив, що в Кривому Розі працював лише кілька місяців: "Це була більше вимушена літня практика".

UPD: Прес-брифінг нового спікера президента тривав менше 13 хвилин. Сергій Никифоров коротко розповів про результати зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом Литви та ЄС, а також що відбулась розмова президента України з американським політиком Вікторією Нуланд. Дата зустрічі з президентом США поки що не призначена. Никифоров відповідав на питання журналістів українською мовою.  Брифінги спікера президента заплановано робити регулярними.

Сергій Никифоров не став коментувати дії своєї попередниці Юлії Мендель, але пообіцяв не повторювати її помилок. Також Никифоров не буде купляти і читати книгу Юлії Мендель, тим більше що "в її книзі серйозних інсайдів і скандалів не буде".

Відповідаючи на питання журналістів, Сергій Никифоров сказав що йому "нічого не відомо" про можливе створення пулу "президентських ЗМІ", як це практикується в країнах Заходу.  





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини