Головна Новини Політика президент У Зеленського пояснили блокування телеканалів Медведчука: "Інструмент пропаганди агресора"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пояснили блокування телеканалів Медведчука: "Інструмент пропаганди агресора"

У Зеленського закликали медіа не співпрацювати з країною-агресором

3 лютого 2021, 10:24
Поділіться публікацією:

Прес-секретар Президента Зеленського Юлія Мендель прокоментувала накладення санкцій на нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, які анулювали ліцензії на мовлення телеканалів "112", "NewsOne" і "Zik", які пов'язують з Віктором Медведчуком. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

У Зеленського пояснили блокування телеканалів Медведчука: "Інструмент пропаганди агресора"

Зеленський. Фото: ОП

За її словами, рішення РНБО про накладення санкцій на Тараса Козака та низки телеканалів прийнято відповідно до Закону України "Про санкції", а також не є таким, що суперечить законодавчому полю України.

Вона зазначила, що РНБО і раніше накладав санкції на громадян України, які співпрацювали з ворогом на тимчасово окупованих територіях.

Мендель заявила, що блокування телеканалів з пулу Віктора Медведчука не має нічого спільного з обмеженням свободи слова, яка є однією з головних цінностей України.

Вона підкреслила, що заблоковані телеканали геть забули про те, що таке свобода слова, перевірка фактів або об'єктивне висвітлення різних точок зору.

Прес-секретар президента сказала, що телеканали з пулу Медведчука перетворилися в інструмент пропаганди країни-агресора, яка порушила кордони і суверенітет України.

Вона зазначила, що вже підтверджено фінансування цих каналів з Росії, яка використовувала їх як інструмент в інформаційній війні проти України.

За словами Мендель, телеканали заблоковані для захисту національної безпеки України. Вона також закликала всі українські медіа дотримуватися журналістських стандартів та уникати співпраці з країною-агресором.

Раніше "Коментарі" повідомляли про накладення санкцій на літаки Козака і Медведчука, на яких вони літали в Росію.

Також читайте висловлювання міністра культури Олександра Ткаченко щодо блокування каналів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини