Головна Новини Політика президент У Тернополі завершилося будівництво об'їзної дороги: як виглядає автомагістраль (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тернополі завершилося будівництво об'їзної дороги: як виглядає автомагістраль (ФОТО)

Завдяки зведенню дворівневої транспортної розв'язки у Тернополі та ремонту об’їзної дороги, вдасться зменшити потік транспорту на деяких автошляхах

11 січня 2022, 17:50
Поділіться публікацією:

В місті Тернопіль шляховики вже  завершили будівництво об'їзної дороги, яку було реконструйовано як об’єкт президентської програми, що ініціював Володимир Зеленський  "Велике будівництво". Ця сучасна дорога  — частина найпротяжнішої автомагістралі  України М-30 Стрий-Ізварине.Про це інформують працівники  пресслужби Тернопільської ОДА. 

У Тернополі завершилося будівництво об'їзної дороги: як виглядає автомагістраль (ФОТО)

Проєкт реалізовано в рамках "Великого будівництва" (фото: Тернопільська ОДА)

За оприлюдненою інформацією, в обласному центрі Тернопільської області вже відкрито проїзд для транспорту, який тепер  має можливість рухатись сучасною дворівневою розв’язкою, що знаходиться неподалік місцевого  шляхопроводу.  Для зручності  автомобілістів тут влаштовано шість смуг для руху автомобілів. Серед  облаштованих на розв’язці зручностей — зовнішнє освітлення. Будівельники також облаштували  ділянки для містян-пішоходів та спеціальні майданчики  для розвороту авто.

 Керівники Тернопільської ОДА зазначають, що нова та сучасна дворівнева розв'язка та капітально реконструйована об’їзна дороги візьмуть тепер на себе посилене навантаження, адже саме сюди буде рухатись чималий потік авто. Таким чином, комфортніше і безпечніше стане на дорогах в центрі Тернополя до вулиці Гайової та в напрямку з автовокзалу та інших вулиць, де часто виникали затори та незручності.

 Разом з тим, владою оголошено в кінці 2021 року міжнародний тендер для нового будівництва  спроєктованої ділянки  об’їзного шляху  для цього обласного центру з північно-східного напрямку.  Протяжність нової автостради та ще одної, нової транспортної розв’язки, що хочуть збудувати на Тернопільщині на М-19, буде становити  майже 9 км. Будівництво так само здійснюватиметься в рамках  президентської програми "Велике будівництво". Сюди будуть залучені кошти інвесторів, через підписану угоду з Європейським інвестиційним банком за проєктом "Транспортний зв’язок в Україні".

Нова об’їзна дорога, що прилягатиме до Тернополя з північно-східного напрямку, буде з’єднувати  тернопільські села Шляхтинці та Смиківці й дві міжнародні траси М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече та М-30 Стрий – Ізварине.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні почнуть будівництво першого автобану.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини