Головна Новини Політика президент У Росії викликали «на килим» посла США: Що знову не подобається країні-терористці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії викликали «на килим» посла США: Що знову не подобається країні-терористці

У Міністерство закордонних справ РФ викликали посла США і заявили претензії через Україну

21 лютого 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

У МЗС Російської Федерації викликали посла Сполучених Штатів Лінн Трейсі. Дипломатці висловили претензії через підтримку США України у боротьбі проти російської агресії, пишуть "Коментарі" з посиланням на повідомлення російського дипломатичного відомства.

У Росії викликали «на килим» посла США: Що знову не подобається країні-терористці

Послу США в РФ виставили низку претензій

"У переданій послу ноті протесту наголошується, що накачування ЗСУ озброєннями, а також передача цілевказівок для завдання ударів по об'єктах російської військової та цивільної інфраструктури наочно доводять неспроможність і брехливість тверджень американської сторони, що США не є стороною конфлікту. Вказано також, що озброєння, що поставляються Києву, як і обслуговуючий персонал, включаючи американських громадян, є законною ціллю", – заявили в МЗС РФ.

Окрім того, країна-агресорка заявила послу Трейсі про "контрпродуктивність нинішнього агресивного курсу США на поглиблення конфронтації з Росією в усіх напрямках". Щобільше, в російському відомстві наголосили, нібито для деескалації обставин "Вашингтон повинен зробити кроки, які передбачають виведення американсько-натовських військових та техніки, а також припинення ворожої антиросійської активності".

"З російської сторони було також наголошено, що США мають дати пояснення щодо вибухів на газопроводах "Північний потік – 1" та "Північний потік – 2" і не заважати об'єктивному розслідуванню для встановлення винних. Крім того, під час зустрічі було розглянуто низку питань двостороннього характеру", – додали в МЗС РФ.

Як писали раніше "Коментарі", після візиту Байдена, 20 лютого, Україна отримає від США новий пакет військової допомоги вартістю майже 500 млн доларів. Він передбачатиме боєприпаси та засоби для захисту неба над Україною. ЗСУ уже найближчим часом отримають: додаткові боєприпаси для HIMARS; артилерійські снаряди 155-мм калібру і мінометні снаряди 120-мм калібру; 4 радіолокаційні системи; додаткові ПТРК Javelin і підривні снаряди; близько 2000 протитанкових ракет; 4 БМП Bradley; а також 2 тактичні машини, протипіхотні міни Claymore, прилади нічного бачення, засоби зв’язку, медичні засоби та запчастини для техніки. Крім того, Байден анонсував нові санкції проти російських еліт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини