Головна Новини Політика президент "У нас немає запасної України": Зеленський про екологічні проблеми в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

"У нас немає запасної України": Зеленський про екологічні проблеми в країні

Президент нагадав про екологічні біди в Україні

17 березня 2021, 12:54
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський закликав посилити боротьбу з правопорушеннями в сфері охорони навколишнього природного середовища. Про це повідомляє Офіс президента в середу, 17 березня.

"У нас немає запасної України": Зеленський про екологічні проблеми в країні

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

У своєму відеозверненні президент наголосив на актуальності погіршення якості повітря, питної води і продуктів в Україні. Також президент нагадав про екологічне лихо від незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів.

"Масштаби і суспільна небезпека екологічної злочинності вимагають від правоохоронних та інших державних органів роботи на 200 відсотків своїх можливостей. Посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони навколишнього середовища має бути одним з основних пріоритетів кримінальної політики", — підкреслив Зеленський.

За словами гаранта, населення України і світу все більше відчуває наслідки зміни клімату і зростання техногенного навантаження на навколишнє середовище — процеси нераціонального використання природних ресурсів, деградації лісів, водних басейнів, сільськогосподарських угідь, а також неефективність системи поводження з побутовими та промисловими відходами набули масштабного характеру.

Також він нагадав про свої слова на Генеральній Асамблеї ООН про те, що світ не має запасної планети.

"Сьогодні можу сказати вам: у нас немає запасної України. Вона повинна бути квітучою, мальовничою, з прекрасними лісами, чистими морями, ріками, озерами і чистим повітрям, яким на повні груди будуть дихати наступні покоління українців. А всі, хто заважає цьому — від злочинців до державних службовців, які прикривають, повинні споглядати чисте українське небо через ґрати", — підкреслив президент.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в листопаді в ЄС оголосили кліматичну надзвичайну ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктор Родин

18 квітня 2021, 02:45

Запахло жареным. Кто в ответе за Киев в тумане. Цитаты: «Что происходит? Кто за все ответит? Потому что ответит тот, кто нагадил. То есть все мы. Ещё пару лет назад мы не понимали, зачем одному тебе нужно сортировать мусор и ездить на велосипеде. Сегодня туман накрыл крышкой все то дерьмо, которое мы производим, и которое не улетает в атмосферу, а возвращается к нам в легкие, простыми словами. И так будет всю зиму». О беспрецедентном загрязнении Киева писали все, кому не лень. В общих чертах писал и я. Но сейчас наступило время действий – и время отдачи от каждого. Примерно через три месяца интенсивной работы я представлю программу, которая начнёт производить водород через три-четыре года при себестоимости в три раза дешевле, чем на любых лучших предприятиях. Это позволит наполовину очистить атмосферу. Так же, через три месяца я представлю ещё одну программу – окружения Киева рукотворными каналами и озёрами, по берегам которых будут высажены лесонасаждения для уничтожения выхлопов транспорта. Три цитаты: «Один гектар лесонасаждений – в среднем 300 деревьев – уничтожает ежегодно до 6,5 тонн углекислого газа, и производит 5 тонн кислорода». Плюс, этот же один гектар уничтожает весь остальной атмосферный мусор: «Один гектар лесонасаждений каждый год поглощает 60 тонн пыли, и очищает от вредных примесей 18 миллионов кубометров воздуха от выбросов угольных предприятий и горящих лесов». «Один гектар зелёных насаждений производит порядка 2 тонн фитонцидов – эфирных масел, смол, ароматических веществ, бальзама и прочих мало исследованных лечебных эфирных соединений». Это природная Фабрика Здоровья для Человека, и особенно воспроизводящей части сообщества – Женщин и Детей». Лесонасаждения будут бесплатно работать триста лет, и уже никогда не допустят нового загрязнения воздуха. Занять два миллиардов долларов можно у Америки или у Евросоюза. Через три года я начну возвращать деньги, и верну их полностью с прибылью 0,5-0,7 доллара на каждый вложенный доллар. С уважением, разработчик экологических и экономических программ, Виктор Родин.


Новини