Головна Новини Політика президент The Times назвав крок, на який може зважитися Зеленський, заради перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

The Times назвав крок, на який може зважитися Зеленський, заради перемоги

Днями Зеленський заявив про необхідність перезавантаження керівництва країни

6 лютого 2024, 10:25 comments7865
Поділіться публікацією:

Відставка командувача ЗСУ Валерія Залужного, що активно обговорюється в останні тижні, – крок, який, ймовірно, розлютить багатьох військових. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

The Times назвав крок, на який може зважитися Зеленський, заради перемоги

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Видання нагадало нещодавню заяву президента України Володимира Зеленського з натяком про те, що звільнений може бути не один Залужний, а що Україні загалом потрібна націлена на перемогу нова команда.

Як зазначає The Times, розлад між Зеленським і Залужним став очевидним у листопаді, коли генерал заявив The Economist, що війна зайшла в глухий кут. Вважається також, що Зеленський має розбіжності із Залужним через його прохання мобілізувати півмільйона людей.

Також видання зазначає, що звільнення Залужного може зробити його конкурентом на посаду президента.

"Хоча Залужний не подав жодних ознак того, що має політичні амбіції, критики Зеленського бачать у ньому його можливу заміну", – йдеться у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто у найвищому військовому керівництві України нервує західних партнерів: ЗМІ розкрили деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний, чутки про відставку якого активізувалися останнім часом, написав стовпчик для CNN. У ній, серед іншого, наголосив, що нам необхідна нова державна система технологічного переозброєння (мовляв, це кардинально змінить ситуацію на полі бою та зміцнить позиції України). А ще – перерахував проблеми, які заважають розвитку ЗСУ. Серед них: нездатність держінститутів в Україні покращити рівень укомплектованості збройних сил без застосування непопулярних заходів; недосконалість нормативно-правової бази; часткова монополізація оборонної промисловості. Як оцінюєте цей хід Залужного? Чим швидше за все завершиться конфлікт між вищим політичним і вищим військовим керівництвом України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 лютого 2024, 11:13

Біблійна класика! Каїн вбив Авеля через ревнощі, бо юдейський Бог не прийняв його не щиру поведінку. Корумпований Фюрер ревнує що народ набагато більше вірить Залужному ніж йому. Тільки тут відбувається помста і вбивство всій країні. У Ставці Гітлера також були так звані перезавантаження, але якісних змін це не принесло.


Новини