Головна Новини Політика президент Степана Бандеру можуть перепоховати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Степана Бандеру можуть перепоховати в Україні

Перепоховання може статися напередодні 30 річниці Незалежності України

12 лютого 2021, 12:33
Поділіться публікацією:

В Офісі Президента розглядають можливість влаштувати перепоховання знаменитого українського націоналіста Степана Бандери безпосередньо на території України. Таку інсайдерську інформацію поширив Telegram-канал "Shadow Anonymous".

Степана Бандеру можуть перепоховати в Україні

Бандеру можуть перепоховати в Україні до 30-річчя Незалежності. Фото: REUTERS

Наразі могила Бандери знаходиться в німецькому місті Мюнхен. Саме тому не дивно, що, за повідомленням інсайдерів, ініціатором ідеї перепоховання лідера націоналістів виступає посол Україні в Німеччині Андрій Мельник. Вважається, що у дипломата наявні відповіді на більшість проблемних юридичних та практичних питань, які можуть виникнути в процесі.

Точної реакції Офісу Президента поки не озвучують. Утім, як інформують адміністратори "Shadow Anonymous" Володимир Зеленський не вважає подібну ідею надто захопливою, що підтримує керівник ОПУ Андрій Єрмак. Водночас в установі постійно з’являться відповідні документи із пропозицією перепоховати Бандеру.

Якщо це таки станеться, то, найімовірніше, Степана Бандеру повернуть в Україну до 30-річчя Незалежності, яке українці святкуватимуть уже цього року.

"Занесення необхідних документів в Офіс Президента і винесення їх на обговорення забезпечує дивний персонаж Богдан Тирусь. Офіційно він займається діловодством і стоїть на конвеєрі документів, що надходять до ОП з органів влади та повертаються туди ж. Але при цьому львів’янин Тирусь, який на роботу потрапив за часів Віктора Ющенка і досидів до сьогодні, дуже романтична особистість", — пишуть у Telegram.

Крім того, існує ймовірність, що скандальне рішення ОАСК повернути проспекту Бандери в Києві попередню назву "Московський" пов’язане із певним "троллінгом" Офісу Президента щодо невизначеності у питанні перепоховання націоналіста.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що відома стрімінгова платформа Netflix випустила серіал про вбивство Бандери та отруєння Ющенка.

Також на порталі можна ознайомитися зі скандальним висловлюванням ізраїльського посла, який засудив Бандеру і закликав Україну змиритися зі своїм минулим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини