Стало відомо, хто може стати главою ОП замість Андрія Єрмака

Кандидатура не сподобається любителям "русского мира"

З'явилася інформація про те, що в Офісі Президента України може статися серйозна кадрова перестановка. Йдеться про заміну чинного глави ОП Андрія Єрмака на начальника Служби зовнішньої розвідки України Валерія Кондратюка. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив екс-нардеп Борислав Береза.

За його словами, джерела в Офісі Президента повідомили про те, що готується кадрова перестановка і замість Андрій Єрмака керівником ОП буде призначений діючий глава СЗР Валерій Кондратюк.

Береза зазначив, що дана новина буде дуже поганою для "любителів русского міра" в Україні. Він сказав, що найближчим часом стане зрозуміло, наскільки ця інформація відповідає дійсності.

Валерій Кондратюк очолює Службу зовнішньої розвідки України з 5 червня 2020 року. Також він був начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України та працював начальником департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Андрій Єрмак працює главою Офісу Президента України з лютого 2020 року. Він замінив на цій посаді юриста і адвоката олігарха Ігоря Коломойського Андрія Богдана.

До призначення главою ОП Єрмак був помічником президента з міжнародних питань і займався переговорами з Росією, зокрема брав участь у звільненні в'язнів Кремля восени 2019 року, коли був звільнений режисер Олег Сенцов.

До приходу в політику Андрій Єрмак був бізнесменом, юристом і кінопродюсером, який співпрацював з Володимиром Зеленським, коли той ще був комедійним актором.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому Росія провокує велику війну на Донбасі.

Читайте також, наскільки ймовірний напад Росії з боку Білорусі.