Справа "вагнерівців": де Зеленський припустився помилки - експерт

На думку експерта, на Банковій після заяви президента про ПВК Вагнера відбувається справжня паніка

За останні кілька днів у перелік обговорюваних питань плавно повернулася спецоперація із затримання бойовиків приватної військової компанії Вагнера. Усе - завдяки недавньому спілкуванню президента Володимира Зеленського з журналістами "1+1", де політик підтвердив, що був у курсі того, що відбувається, і вів тематичні бесіди із самопроголошеним головою Білорусі Олександром Лукашенком.

Спеціально для порталу "Коментарі" політичний оглядач Павло Нусс розглянув ці президентські "визнання" пильніше. І, на його думку, зараз безліч джерел сигналізує про те, що на Банковій відбувається паніка. Зокрема, це нібито стосується самого президента, а також глави його Офісу Андрія Єрмака.

"Вони досі не знають, як реагувати на визнання самого ж Зеленського, що саме він подзвонив Лукашенку і як пояснити його радість, що спецоперацію було зірвано, - каже Павло Нусс. - По всій видимості, в цьому інтерв'ю Зеленський повинен був послати дещо інший меседж, діючи на випередження перед виходом спрогнозовано скандального документального фільму про зрив спецоперації із затримання терористів ПВК "Вагнер", але вийшло - як завжди виходить у Зеленського ".

Експерт злегка здивований тим, що президентське інтерв'ю, швидше за все, не було відмодеровано фахівцями. Це, за словами Павла Нусс, свідчить про поспіх виходу цієї програми на телеканалі Коломойського.

"А в цьому інтерв'ю Зеленський фактично зізнався в скоєнні державної зради, на додачу звинувативши спецслужби наших західних союзників, підігравши російській пропаганді", - підкреслює політичний оглядач.

Тепер, на думку експерта, від нинішньої влади можна лише чекати спроб знову "виїхати" за рахунок пресингу опозиції.

"Єдине, на що здатні на Банковій, - сфабрикувати чергові "плівки" нібито "розмова" Президента Порошенка із самопроголошеним Лукашенком, якими Банкова спробує "скинути" частину негативу на Петра Порошенка. Втім, такі розмови є не можливими, адже саме Порошенко і санкціонував цю спецоперацію", - підсумовує експерт, додаючи, що уважно стежить за розвитком подій.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто повинен займатися розслідуванням справи про спецоперацію по затриманню представників ПВК "Вагнера".

Також на порталі ви можете дізнатися про те, на коли вкотре був перенесений такий очікуваний фільм від західних розслідувачів про "вагнерівців".