Головна Новини Політика президент «Скучив за сценою та глядачами»: експерти про 30 форумів Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

«Скучив за сценою та глядачами»: експерти про 30 форумів Зеленського

Експерти вважають ідею президента непоганою, але є нюанси

9 лютого 2021, 11:38 comments1181
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський має намір провести 30 щотижневих масштабних форумів у форматі діалогу з суспільством. Перший — "вакцинний" — вже відбувся. "Коментарі" разом з експертами оцінили цю ідею і спрогнозували, чи дозволять подібні комунікації вирівняти рейтинг Зе-команди.

«Скучив за сценою та глядачами»: експерти про 30 форумів Зеленського

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Володимир Зеленський візьметься за реалізацію такого діалогу з ентузіазмом"

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков підкреслює: "Те, що діалог влади з суспільством катастрофічно провалено, розуміють навіть в Офісі президента. Тож їх ініціатива в цьому напрямку зрозуміла й актуальна. І я впевнений, що Володимир Зеленський візьметься за реалізацію такого діалогу з ентузіазмом, бо він явно скучив за сценою і глядачами".

Проблема в тому, зазначає аналітик, що нам пропонується нова форма "відосіка" без зміни суті.

"Держуправління відрізняється від естради тим, що в першому випадку після кожного публічного слова зобов'язані піти адекватні дії з реалізації обіцяного, а у другому після монологу зі сцени головна дія виконавця — це отримання овацій і гонорару. І все... Якщо в процесі спілкування президента Зеленського з суспільством в рамках ініційованих діалогів зримих вагомих результатів не буде, то суспільство сприйме це як чергове "бла-бла-бла" від влади. І позитивного стрибка президентського рейтингу, в надії на що все і затівається, не трапиться", — прогнозує Олександр Кочетков.

"Завдання форумів — уніфікувати комунікацію"

Політтехнолог Борис Тизенгаузен звертає увагу, що у Зеленського весь час виникає думка про щось запитати суспільство. Ті ж його 5 питань в процесі місцевих виборів. Тепер ось — форуми.

"Ідея з точки зору політтехнологій, піару непогана. Зеленського після цього ніхто не зможе звинуватити в недостатній комунікації. Швидше навпаки — у надмірній, що йому лише на руку. Адже раніше говорили, що припинив прес-конференції, перестав виходити до преси. А тепер — от вам 30 форумів. Використовуючи їх, Зеленський стає рупором зі всіх значущих тем. В інших країнах такого не бачив. Це — можливість задавати свій порядок денний. Не чекати, коли тебе будуть критикувати, а давати своє бачення, збирати експертне співтовариство", — підкреслює політтехнолог.

Коментуючи суть сказане президентом вчора (про важливість вакцинації, про те, на які вакцини може розраховувати Україна), Борис Тизенгаузен акцентував, що з'являється "політика одного голосу".

"Раніше міністр охорони здоров'я, головний санітарний лікар, прем'єр-міністр, говорячи про вакцинацію, про пандемію, іноді давали різні дані. Не було єдиної консолідованої позиції, умовної методички — про що і як говорити. А тепер президент дав певні наративи, — зазначає Борис Тизенгаузен. — Думаю, завдання форумів — уніфікувати комунікацію, привести все до єдиної термінології, до єдиних цифр, єдиних понятійних речей. Підкреслюю, що ідея непогана. Ну, а як її сприйме суспільство, покажуть найближчі соцопитування".

Як повідомлялося раніше, у Зеленського можуть з'явитися нові повноваження. Ми з'ясували кому і навіщо це потрібно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини