Соціологи розповіли, у яких регіонах України найбільше підтримують Зеленського

За підсумками року, чинний президент втратив електоральне лідерство на Заході

Молоді люди до 24 років, за підсумками поточного року, найбільше підтримують чинного президента України Володимира Зеленського – 28%. На Півдні країни державний глава має найбільшу підтримку виборців (23%), значно випереджаючи всіх конкурентів. Про це свідчать результати соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього (UIF).

Крім того, перше місце утримує президент і в центральних регіонах – за нього готові віддати голоси 18% українців, у той час як за Петра Порошенка – 12%, а Володимира Гройсмана – 8%.

У східній частині України Зеленський випереджає лідера "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка з 17% до 14%.

Соціологи зазначають, що за підсумками 2021 року, чинний президент втратив електоральне лідерство на Заході. У цьому регіоні за нього готові проголосувати 16%, у той час як за Порошенка – 19%.

Донбас для Зеленського дослідники називають "відверто проблемним регіоном", оскільки там він значно програє Бойку з 6% до 22%, а також Євгену Мураєву, який має 18% підтримки.

Нагадаємо, що у разі виборів українського президента найближчої неділі за чинного главу держави Володимира Зеленського проголосували б 18% усіх українців. Гарант продовжує утримувати перше місце серед усіх потенційних кандидатів.

Крім того, Зеленський та його попередник Петро Порошенко ділять наразі між собою Вищий антирейтинг кандидатів у президенти. Експерти проаналізували для інтернет-видання "Коментарі" результати нового президентського рейтингу, а також назвали причини такого розподілу голосів.