Головна Новини Політика президент Скільки українців сьогодні довіряють президенту Зеленському: з'явилися результати нового опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців сьогодні довіряють президенту Зеленському: з'явилися результати нового опитування

Довіра до державних органів, особливо до президента Зеленського - суттєво зросла

26 жовтня 2023, 20:45 comments3337
Поділіться публікацією:

В нашій країні, після того, як почалась повномасштабна російська війна,  спостерігають  ефект “згуртування навколо прапора”.

 Скільки українців сьогодні довіряють президенту Зеленському: з'явилися результати нового опитування

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Про це свідчать  результати  опитувань, яке проведено Київським міжнародним інститутом соціології.

Як стверджують фахівці,  рівень довіри  до державних органів, особливо до президента -  суттєво  виріс.

Зараз  73% респондентів   довіряє президенту (не довіряють – 21%), 54% говорять про довіру Уряду (не довіряють – 38%), 49% висловлюють довіру регіональним адміністраціям (не довіряють 34%), 51% довіряє представникам місцевої влади (не довіряють – 38%);

“Громадським організаціям довіряють 50%, не довіряють – 31%. Хоча баланс довіри-недовіри є позитивним, проте істотна частка тих, хто не довіряє, викликає певне занепокоєння”, — зазначають фахівці  Київського міжнародного інституту соціології.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що скільки українців вважає, що РФ може ще багато років вести війну проти УкраїниМайже половина українців, які брали участь в опитуванні, упевнені, що Росія ще багато років може вести війну, маючи значний запас ресурсів. 

Соціологи зазначають, що зараз більше за українців вважають, що РФ може багато років вести війну. Так, порівняно з лютим 2023 року з 22% до 49% побільшало тих, хто вірить, що країна-агресор все одно зберігає значний запас ресурсів і може ще багато років вести війну проти України. З 67% до 43% зменшилася кількість тих, хто, навпаки, дотримується думки, що РФ вичерпує свої ресурси і незабаром війна може завершитись переможним для України кінцем.

При цьому навіть серед тих, хто вважає, що РФ має значні ресурси для тривалої війни, переважна більшість (73%) виступають проти будь-яких територіальних поступок Росії. Але 21% підтримує ідею, щоби віддати українські території в обмін на мир.                           
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 жовтня 2023, 20:58

Два місяці тому було 96%. Що впливає? Пропорційний програшу ріст юдейських статків?


Новини