Головна Новини Політика президент Скільки українців підтримує похід Зеленського на другий термін — КМІС
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців підтримує похід Зеленського на другий термін — КМІС

Понад половина українців не хоче, щоб Володимир Зеленський став президентом вдруге

8 червня 2021, 12:28
Поділіться публікацією:

За час свого президентства Володимир Зеленський жодного разу відкрито не зізнався, чи збирається спробувати свої сили як політик на наступних виборах. Однак подібні чутки у найвищих колах влади ходять давно, так само як і обговорюються звичайними українцями. Втім, як свідчить останнє опитування, проведене представниками Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), менш як 40% українців готові підтримати подібну ініціативу Зеленського.

Скільки українців підтримує похід Зеленського на другий термін — КМІС

Майже 55% українців не підтримують ідею другого терміну Зеленського. Фото із відкритих джерел

Варто сказати, що під час цього питання дослідники поговорили телефоном із двома тисячами респондентів. Ідея походу Володимира Зеленського на другий термін поки подобається лише 37% опитаних. Відразу 54,5% ставляться до подібної ініціативи вкрай негативно і не підтримують чинного гаранта в цьому плані.

Ще 5,9% учасників опитування або відмовилися відповідати на це питання, або не змогли визначитися із варіантом відразу. Знайшлося і 2,7% "хитрунів", які відзначили, що наступні президентські вибори не заплановані на найближчий час, тому і подумати над ставленням до ідеї другого терміну Зеленського можна подумати довше.

Скільки українців підтримує похід Зеленського на другий термін — КМІС - фото 2

Відзначимо, що, згідно із цим же опитуванням, чинний глава держави, як і раніше, зберігає лідерство в плані електоральних симпатій.

Аби українська влада призначила вибори на найближчі вихідні, то 21,8% опитаних людей віддали б свої голоси саме за Володимира Зеленського. На другому місці, що очікувано, виявився екс-президент Петро Порошенко. Його рейтинг симпатій перебуває на позначці 11,7%. Замикає трійку Юлія Тимошенко із підтримкою у 9,5%. Подолати п'ятивідсотковий бар'єр завдяки симпатіям українцям також вдалося б Ігорю Смешку і Юрію Бойку.

Скільки українців підтримує похід Зеленського на другий термін — КМІС - фото 3

У КМІС відзначають, що опитували людей по всій Україні (крім тимчасово окупованих територій, звісно). Відмітка статистичної похибки в окремих випадках може коливатися від 1,1% до 2,4%.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, скільки українців вважає, що наша країна обов'язково повинна стати членом НАТО. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи підтримують наші співвітчизники запуск ринку землі з доступом для іноземних покупців. Яку думку висловлює більшість українців, читайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тамара

8 червня 2021, 21:48

Ну народ вы что с дуба падаете.Ну давайте пороха продвиним за 5 лет обогатился на 82% обокрал то теперь продвигайте пусть положит себе в карман все 282%.Также МЕДВЕДя с Бойко предатели вам мало того что ездили в рашу вы думаете о вашем нашем благо договариваться.Как то все это не вяжется .Мало раследований .................вам.


Новини