Головна Новини Політика президент Скільки обіцянок виконав Зеленський за 5 років президентства: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки обіцянок виконав Зеленський за 5 років президентства: що думають українці

Тільки 18% респондентів вважають, що глава держави виконав більшість зі своїх обіцянок за п'ять років президентства, 25% - що жодного

5 червня 2024, 13:30 comments4524
Поділіться публікацією:

50% українців вважають, що президент України Володимир Зеленський не виконав більшість із обіцяного за п'ятиріччя свого президентства. Половина з тих, хто так відповів, вважають, що це через "нечесних та корумпованих людей" у команді. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування, проведеного в середині травня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Скільки обіцянок виконав Зеленський за 5 років президентства: що думають українці

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Респондентам запитали, чи виконав, на їхню думку, президент власні передвиборчі обіцянки за п'ять років його керівництва країною.

Результати показали, що 18% людей вважають, що він виконав більшість або всі, з них 5% заявили про виконання всього. Майже стільки відповіли, що Зеленський виконав близько половини обіцянок.

50% заявили про виконання президентом меншості обіцянок, з яких 25% вважають, що він не виконав жодної.

50% опитаних обґрунтовують свою думку тим, що у команді президента присутні "нечесні та корумповані люди". Також респонденти відповідали, що невиконання обіцянок пов'язане з нестачею компетентних людей у його команді (32%), повномасштабним вторгненням (31%), власною недосвідченістю (27%) та впливом олігархів (26%).

Серед інших варантів – власна корумпованість Зеленського (14%), вплив інших країн (10%), розхитування ситуації опозицією (10%) та нереалістичність його обіцянок (9%).

Опитування проводилося з власної ініціативи КМІС 16-22 травня 2024 року. По телефону опитано 1002 українців віком від 18 років, які на момент інтерв'ю проживали в Україні на підконтрольних українській владі територіях. Гранична похибка вибірки – трохи більше 3,4%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні погіршилася економічна ситуація: соціологи з'ясували, кого звинувачують українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини