Головна Новини Політика президент Що не так із мобілізацією в Україні: відповідь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так із мобілізацією в Україні: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський вважає, що мобілізація в Україні має бути справедливою, щоби ТЦК не шукали ухилянтів на вулицях

29 січня 2024, 12:44 comments1470
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський очікує від військових закону про "справедливу мобілізацію". Як повідомляє портал "Коментарі", про це президент заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Що не так із мобілізацією в Україні: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Тільки по справедливості. В моменті мобілізації важливий момент демобілізації. Багато хто відвоював багато днів. Є люди, які 700 днів на полі бою. Я їм вдячний за захист нашої держави. Як кожен українець. Вдячності замало, я вважаю, від суспільства. Треба справедливі ротації. Треба давати широкі відпустки. Грошима все прикрити не можна. Хоча заробітні плати високі, але тим не менш, треба справедливість у цьому напрямку", — заявив український лідер.

Володимир Зеленський наголосив, що очікує від військових комплексного справедливого законопроєкту.

При цьому президент наголосив, ніхто не говорить, що це популярне рішення чи не популярне. Зараз важливо, щоб військові разом із Міністерством оборони підготували справедливу відповідь на це питання.

Крім того, на запитання про відеоролики в інтернеті, на яких чоловіків на вулиці із застосуванням сили забирають військові, Володимир Зеленський зазначив, що такі випадки — це "дуже неправильно, коли представники військкоматів ходили вулицями та шукали хлопців, які не приходили до військкоматів" .

"Але тут я хотів би, щоб ми були також з вами справедливими і чесними. Є випадки такі? Так, є. Чи це правильно? Абсолютно ні. І вони не повинні цього робити", — сказав президент.

Він додав, що у зв'язку з цим попросив військових та депутатів під час підготовки законопроєкту про мобілізацію зробити так, "щоб не було шансів ходити вулицями".

"Сьогодні є можливості застосування діджитал-формату тощо. Ми живемо під час цифровізації. Тим більше, ми дуже цифровізована країна. Ми налагодили цей процес. І під час ковіда, і під час війни. Немає питань вирішити це питання сучасно", – сказав Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як змінюється мобілізація в Україні: про що говорить метушня навколо законопроєкту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини