Головна Новини Політика президент Прояв "кругової поруки": як в Зеленського відреагували на рішення КСУ щодо нових суддів
commentss НОВИНИ Всі новини

Прояв "кругової поруки": як в Зеленського відреагували на рішення КСУ щодо нових суддів

Президент назвав таке рішення виявом "кругової поруки в судовій системі"

30 листопада 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

Очільник нашої країни розцінює рішення КСУ про відкладення процедури складання присяги майбутніх суддів Олександра Петришина та Оксани Грищук  як розтягування часу. Також це  — вияв "кругової поруки в судовій системі". Про це інформує в соціальних мережах речник президента Сергій  Никифоров.

Прояв "кругової поруки": як в Зеленського відреагували на рішення КСУ щодо нових суддів

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

 За його словами, гарант нашої держави незадоволений відмовою Вищої конституційної інстанції прийняти присягу в кандидатів на вакантні посади за президентською квотою. Офіс президента розцінює такі дії, як розтягування часу, і останню надію на те, що знову спрацює кругова порука і ВС прийме потрібні рішення на користь скомпрометованої верхівки КСУ.

 Никифоров зазначив, що президент має сподівання, що Верховний Суд усвідомлює запит суспільства на здійснення судової реформи. Адже вона – ключова умова для розвитку економіки України.

 Сьогодні Конституційний Суд України відклав процедуру складання присяги новими суддями до часу, коли остаточно підтвердиться наявність вакантних посад за президентською квотою.

 Важливо, що очільник країни призначив  нових суддів на місця раніше звільнених їх колег Олександра Тупицького та Олександра Касмініна, які добилися, що указ про їх звільнення  визнали незаконним.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чи законно Зеленський звільнив суддю ТупицькогоОльга Совгиря, депутатка Верховної Ради від партії "Слуга народу", у Telegram-каналі повідомила про рішення Верховного суду. Касаційний адміністративний суд оголосив, що зупиняє провадження у справі екс-судді. Підстава для рішення: потрібно зачекати рішення Конституційного суду у пов'язаній справі.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини