Головна Новини Політика президент Про переговори з Росією не може бути й мови: Зеленський пояснив – чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Про переговори з Росією не може бути й мови: Зеленський пояснив – чому

Президент вважає, що наразі головною метою України є повернення всіх своїх територій

12 вересня 2022, 07:45 comments1036
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз він уже не шукає будь-якої можливості сісти за стіл переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним. Головна причина – ультимативний тон, з яким Росія пропонує поновити переговори. Україна з таким підходом категорично не погоджується. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву глава держави зробила в інтерв'ю каналу "CNN".

Про переговори з Росією не може бути й мови: Зеленський пояснив – чому

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент пояснив, що росіяни розраховували, що вони зможуть закріпитися на деяких територіях України, потім візьмуть час для того, щоб вести безглузді переговори та паралельно готуватися до нового ривку та нової агресії.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна бажає лише одного – скоріше звільнити всі тимчасово окуповані Росією території.

За словами президента, низка держав будуть піднімати розмови про те, щоб знову спробувати запустити Мінський процес, який насправді нічого не вартий, адже, підкреслює Зеленський, чи то підписаний Мінськ-3 чи Мінськ-4 – це нічого не вартий документ, просто папір, який потрібний Росії лише для того, щоб виграти час і не більше. Тепер Росії потрібний відпочинок, щоб набратися сили перед новим вторгненням.

До того ж, підкреслив Зеленський, він не бачить з боку Москви бажання розпочати конструктивний діалог, а поки що Кремль говорить мовою ультиматумів, він не збирається погоджуватися на будь-які переговори. Предметно розмовляти з Росією можна буде лише після того, як усі російські війська покинуть територію України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прогноз на тиждень: на що чекати Україні на військовому та економічному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини