Головна Новини Політика президент Президент Зеленський відреагував на атаку Ірану на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Зеленський відреагував на атаку Ірану на Ізраїль

Володимир Зеленський засудив іранський обстріл Ізраїлю

14 квітня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

Український президент Зеленський відреагував на ракетно-дронову атаку Ірану на Ізраїль вночі проти 14 квітня.  

Президент Зеленський відреагував на атаку Ірану на Ізраїль

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Про це він написав у X (Twitter).

"Україна засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю з використанням дронів "Шахед" і ракет. Ми в Україні дуже добре знаємо весь жах аналогічних атак з боку Росії, яка застосовує ті ж дрони "Шахед" і російські ракети, таку ж тактику масованих повітряних ударів. Потрібно докласти всіх зусиль, щоб запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході. Дії Ірану загрожують усьому регіону та світу так само, як дії Росії становлять ризик розширення війни. І очевидне спільництво двох режимів у поширенні терору має отримати рішучу та об’єднану відповідь світу", — йдеться у дописі. 

Український президент заявив, що світ не може чекати, поки тривають дискусії. Натомість треба зміцнювати безпеку.

"Слова не зупиняють дрони та не збивають ракети. Лише відчутна допомога здатна робити це. Допомога, якої ми чекаємо. Треба зміцнювати безпеку та рішуче протидіяти всім, хто хоче зробити терор новою нормою. Надзвичайно важливо, щоб Конгрес Сполучених Штатів ухвалив необхідні рішення для зміцнення союзників Америки в цей критичний час", — заявив президент України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Іран зробив офіційну заяву та попередив СШАІран прямо атакував Ізраїль, запустивши крилаті та балістичні ракети,  безпілотники по території Ізраїлю. У своїй заяві Тегеран повідомив, що напад є їх відповіддю на удар ізраїльських сил по консульству Ірану в столиці Сирії Дамаску 1 квітня. 

За словами, очільника Генштабу ЗС Ірану, операцію "Правдиву обіцянку" щодо Ізраїлю виконано. А Тегеран нібито не планує продовжувати її.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 квітня 2024, 19:46

Краще нехай тренує свою словесну вправність на Ізраїльських подіях, ніж на наших. нехай вони опиняються в нашій шкурі, слухаючи по кілька разів на день ці "розумні" відосики. Це після того, як саме дії божих, привели біду в Україну. Як китайські тортури: краплями по головах.


Новини