Головна Новини Політика президент Президент збирається ліквідувати скандально відомий ОАСК: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент збирається ліквідувати скандально відомий ОАСК: подробиці

На думку Володимира Зеленського, окружний адмінсуд столиці так і не зміг повернути собі довіру українців

13 квітня 2021, 14:23
Поділіться публікацією:

Судова система України зазнає деяких значних змін. Одна із них — імовірна ліквідація скандально відомого Окружного адмінсуду Києва. Відтепер розмови про можливість подібного підкріплені фактами  Верховна Рада розгляне законопроект про ліквідацію цього органу, внесений президентом Володимиром Зеленським. Про новини повідомили представники прес-служби глави держави.

Президент збирається ліквідувати скандально відомий ОАСК: подробиці

Зеленський розпочав процедуру ліквідації ОАСК. Фото із відкритих джерел

Документ, що має на увазі розформування ОАСК, визначений як невідкладний. Зеленський стверджує, що цей столичний суд вже досить "зарекомендував себе", як зосередження незрозумілих рішень і регулярних скандалів. Ніякої довіри, на думку президента, українці до цього органу судової влади більше не мають.

На думку глави держави, ОАСК повинен бути ліквідований, адже суд, здатний перекреслити будь-яке значне досягнення країни або невідкладну реформу, не може існувати. Рішення про розформування столичного адмінсуду у Зеленського запропонували вважати "сигналом" всім судам, які можуть зважитися на "зраду повазі до закону".

Також представники президентської команди запевняють, що цей законопроект, який потрапить на розгляд до нардепів найближчим часом, підтверджує обіцянку Володимира Зеленського поліпшити судову систему.

Нагадаємо, що з Окружним адмінсудом Києва дійсно пов'язано не одне скандальне рішення. Лише за останні кілька років інфорпростір України "поповнився" новинами про скасування нового українського правопису, визнання націоналізації "ПриватБанку" незаконною та постійними перейменування вулиць і проспектів без відповідності із законом про декомунізацію. Це лише частина з гучних справ, пов'язаних з ОАСК, в яких експерти-юристи бачать значні порушення.

Між іншим, перша інформація про можливу ліквідацію адмінсуду з'явилася ще в лютому-березні цього року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що брата Павла Вовка, одного з суддів ОАСК, затримали з колегою при отриманні великого хабаря. Більше подробиць шукайте в нашому матеріалі. Також ви можете прочитати, як експерти оцінюють подальший розвиток цієї справи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини