Головна Новини Політика президент Президент розповів про два кроки податкової реформи: як тепер житиме країна
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент розповів про два кроки податкової реформи: як тепер житиме країна

У зверненні Глава держави повідомив, що Кабінет Міністрів розробив та погодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес функціонував та люди працювали там, де безпека це дозволяє

15 березня 2022, 11:27
Поділіться публікацією:

Сьогодні президент України Володимир Зеленський оголосив про початок податкової реформи, докладно наголосивши на двох її кроках. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє Офіс президента України.

Президент розповів про два кроки податкової реформи: як тепер житиме країна

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Глава української держави зазначив, що уряд сьогодні пропрацював усі механізми для того, щоб бізнес не припиняв роботу і люди змогли працювати, як і раніше. Насамперед це стосується тих територій України, де не ведуть активних бойових дій.

Зеленський зазначив, перший крок податкової реформи полягає в тому, що уряд замість ПДВ та податку на прибуток дає ставку 2% від обігу та спрощений облік. Запроваджуються нові правила для малого бізнесу, це стосується тих підприємців, які працюю на першій та другій групі. Їм надається право добровільної сплати єдиного податку. Все залежить від свідомості, а також платоспроможності самих громадян.

Президент зазначив, що другий крок торкнеться масштабної дерегуляції бізнесу. Уряд вирішив заборонити абсолютно всі перевірки для бізнесу в Україні. Це має стати поштовхом до того, щоб бізнес активніше повертався до нормальної своєї роботи та міста знову оживали. Бізнесу виставляє лише одна головна умова – підприємці забезпечують нормальну, стабільну роботу, але тільки в рамках українського законодавства.

Володимир Зеленський підсумував, у цьому випадку йдеться лише про перші два етапи податкової реформи. Далі будуть наступні етапи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 14 березня росіяни стали свідками протесту на "Першому каналі" . Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, чому поки що рано говорити, що до росіян приходить прозріння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини