Головна Новини Політика президент Повернення конкурсу на держпосади: чому Зеленський ветував закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Повернення конкурсу на держпосади: чому Зеленський ветував закон

В законі порушуються норми щодо повноважень міністрів

19 лютого 2021, 13:56
Поділіться публікацією:

19 лютого стало відомо, що президент України Володимир Зеленський відхилив нещодавно підтриманий народними депутатами закон, положення якого передбачали повернення конкурсу на посади держслужби. Невдовзі після цього в Офісі президента детально пояснили причину накладення вето на документ главою держави.

Повернення конкурсу на держпосади: чому Зеленський ветував закон

Зеленський наклав вето на закон про повернення конкурсів на держслужбу. Фото: president.gov.ua

За інформацією прес-служби відомства, загалом Зеленський цілком підтримує положення, зазначені в проголосованому Верховною Радою законі. Утім, окремі частини документу містять значні порушення уже діючого законодавства. Всі суперечні моменти стосуються роботи міністерств, а саме — виконання окремо визначених повноважень міністра його заступниками у разі вакантності головної посади установи.

"Якщо протягом тривалого часу народні депутати не призначають міністра — а таке не раз у нас бувало, — ці норми закону призведуть до паралічу діяльності всього міністерства", — пояснив свою позицію президент.

На переконання Володимира Зеленського, подібні розбіжності в українському уряді не потрібні, адже несуть повну деструктивність. Тим більше під час кризи, викликаної пандемією коронавірусу, та війни на Донбасі окремі рішення влади мають прийматися в дуже короткі терміни. Саме тому обмеження повноважень заступників міністрів, зазначені у ветованому Зеленським документі, слід переглянути.

Документ із доданими пропозиціями від президента повернеться на черговий розгляд у Верховній Раді.

Водночас представники Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) уже оперативно повідомили, що підтримують внесені Зеленським правки.

Повернення конкурсу на держпосади: чому Зеленський ветував закон - фото 2
Повернення конкурсу на держпосади: чому Зеленський ветував закон - фото 3
Повернення конкурсу на держпосади: чому Зеленський ветував закон - фото 4

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у команді Зеленського розповіли про можливість націоналізувати компанію "Roshen".

Також на порталі можна дізнатися, із яких причин суд зобов’язав Державне бюро розслідувань зареєструвати справу проти президента Зеленського. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини