Головна Новини Політика президент Політолог: Тільки відставка голови Офісу президента може згладити негатив від звільнення Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог: Тільки відставка голови Офісу президента може згладити негатив від звільнення Залужного

Офіс президента думає над тим, як зменшити негатив від звільнення головкома ЗСУ Валерія Залужного, пише у Фейсбуці політолог Володимир Горбач. За його словами, там вирішили влаштувати «масштабні кадрові зміни», передає портал «Коментарі»

6 лютого 2024, 14:20 comments4197
Поділіться публікацією:

Щоби зменшити суспільний резонанс від звільнення Валерія Залужного, в Офісі президента вирішили "запакувати" його в кадрові зміни, які за задумкою мають відбутися на всіх рівнях управління. Орім того, на думку політолога, цей процес будуть подавати як новий початок та масштабне перезавантаження.

Політолог: Тільки відставка голови Офісу президента може згладити негатив від звільнення Залужного

Відставка Єрмака могла б врятувати рейтинг президента

Разом з тим, Горбач вважає, що жодні зміни людей у системі управління, яка вже розвалилася, не матимуть принципового значення, бо не вплинуть на саму систему.

"Сьогодні може мати значення лише зміна розподілу функцій, демонополізація влади, повернення самостійної ролі Верховної Ради, формування самостійного Кабінету міністрів, усунення втручання політиків у військові справи. Відмова від ручного управління",
— вважає політолог.

На його думку, президент Володимир Зеленський міг би спробувати реформувати свій офіс, але додає, що його треба було міняти ще восени минулого року, коли його члени розповідали представникам західних ЗМІ, що вони зневірилися у перемозі.

"А зараз така ситуація, що хоч якось пом'якшити негативний психологічний ефект звільнення Залужного і Генштабу може лише звільнення Єрмака. Це єдиний спосіб врятувати рейтинг президента ще на якийсь обмежений час",
— додав Горбач.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що разом із головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним у відставку планують відправити і начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шапталу. Рішення може бути прийняте уже найближчим часом.

Також народний депутат Роман Костенко повідомив, що бажаючих замінити Валерія Залужного на посаді мало, бо треба одразу демонструвати результати, а це важко з огляду відсутності допомоги від партнерів

Окрім того, портал "Коментарі" розповідав, що приводом для звільнення Залужного можуть стати невдачі на фронті, зокрема, втрата Авдіївки.

Портал "Коментарі" повідомляв, що, на думку політолога Володимира Цибулька, Президент Володимир Зеленський розпочав прямі торги із західними партнерами щодо збереження у владі, оскільки 20 травня його п’ятирічний термін на посаді президента завершується. Начебто "розмінною монетою" у цих торгах став Залужний.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 лютого 2024, 14:52

Ще на смітник фінаншиста Гетманцева який є продовженням азаровщини та яреськівщини. Саме ці істоти заважали інвестиціям в Україну. Зараз цю мерзоту копіюють зелені відморозки які влаштовують диківщину з простреленими колінами у смердів. Тому до нас ні іноземці воювати не йдуть ні власні поліцаї, які мають всю інформацію що відбувається на передовій. Хоч до Путіна бажаючих не міряно.


Новини