Головна Новини Політика президент Переговори з РФ: який план має Зеленський та до чого готує Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори з РФ: який план має Зеленський та до чого готує Україну

Шалені апетити Путіна грають проти Москви.

22 липня 2024, 17:50 comments2316
Поділіться публікацією:

Кремль хотів би повернутися до Стамбульських домовленостей весни 2022 року як основи для можливих переговорів з Україною. Про це пише "РБК-Україна" із посиланням на джерела в оточенні президента Володимира Зеленського.

Переговори з РФ: який план має Зеленський та до чого готує Україну

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Переговорний стіл може містити три ключові пункти: вступ України до НАТО, територіальні питання та фінансові аспекти, зокрема заарештовані активи РФ. Представник з оточення президента України підкреслив, що завдання України полягає в тому, щоб зафіксувати свої позиції по кожному з цих пунктів якнайкраще.

Інше джерело зазначило, що Росія хоче повернутися до Стамбульських домовленостей 2022 року і має додаткові претензії, включаючи урізання прав української мови на користь російської, скорочення Збройних сил України тощо. Росія може погодитися на припинення вогню, але з умовою визнання вже окупованих територій, що є неприйнятною пропозицією для України.

Співрозмовники в українській владі та за кордоном зазначають, що Росія обрала невигідну для себе лінію щодо "самітів миру", підкреслено ігноруючи цю ініціативу. Завищені вимоги Путіна, озвучені перед самітом у Швейцарії, також зіграли проти Москви, оскільки їхня явна нездійсненність добре зрозуміла всім країнам Глобального Півдня, які зазвичай нормально ставляться до РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський готовий говорити з Путіним щодо закінчення війниПрезидент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до мирних переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним. За словами Зеленського, якщо "ми хочемо закінчити війну", то Україна разом з партнерами буде говорити з тим, хто "усе вирішує в Росії".  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини