Головна Новини Політика президент Переговори України та Китаю: Зеленський зняв інтригу
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори України та Китаю: Зеленський зняв інтригу

Говорячи про перспективи переговорів із Китаєм, президент Зеленський заявив, що Київ так і не отримав пропозиції на діалог

25 березня 2023, 09:40 comments7883
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він так і не отримав від Китаю офіційної пропозиції щодо переговорів із Сі Цзіньпіном – чи то очний формат, чи переговори по телефону. Але офіційний Київ зацікавлений у такому діалозі, якнайшвидше, тому від України Китай отримав дипломатичними каналами, що український народ хоче цього діалогу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву президента України в інтерв'ю японському виданню The Yomiuri Shimbun.

Переговори України та Китаю: Зеленський зняв інтригу

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

У матеріалі йдеться, що щодо Китаю, який запропонував свій "мирний план" для врегулювання конфлікту, Зеленський сказав, що не отримував жодних пропозицій, і додав, що сам звернувся до Пекіна з проханням про співпрацю щодо мирного плану з 10 пунктів. Цей мирний план раніше запропонувала Україна. Окрім цього президент України виступив за проведення зустрічі глав Китаю та України на найвищому рівні.

Український лідер висловив скептицизм на пропозицію Китаю з 12 пунктів, які закликають до припинення вогню та мирних переговорів між Росією та Україною, зазначивши, що головним пунктом плану має бути "повага до суверенітету та територіальної цілісності".

"Я не отримував пропозиції від Китаю бути посередником. Мені не надходила пропозиція зустрітися. Але я дипломатичними каналами дав прямі повідомлення, що хочу поговорити з лідером Китаю Сі Цзіньпіном", — прокоментував Володимир Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм китайським колегою: яку обіцянку дав Китай.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можуть відновитись мирні переговори України та РФ після заяви Кремля – яким боком тут Китай.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини