Головна Новини Політика президент Очікування від підсумкової прес-конференції Зеленського: як покращити комунікацію влади з народом
commentss НОВИНИ Всі новини

Очікування від підсумкової прес-конференції Зеленського: як покращити комунікацію влади з народом

Є низка питань, на які українці під час війни так і не отримали відповіді

18 грудня 2023, 16:22
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 19 грудня, проведе підсумкову прес-конференцію. Які питання варто було б йому поставити? Яким має бути формат, щоб не бути схожим на пропагандистське шоу, яке влаштував російський диктатор Володимир Путін під час своєї підсумкової прес-конференції, проведеної 14 грудня? Як покращити комунікацію української влади з народом? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Очікування від підсумкової прес-конференції Зеленського: як покращити комунікацію влади з народом

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Варто зробити ставку на максимально демократичний формат підсумкової прес-конференції президента

Експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ поділився таким коментарем:

"Думаю, що в умовах війни, коли українська нація має максимально згуртуватися перед агресією РФ, слід зробити ставку на максимально демократичний формат підсумкової прес-конференції президента. Відмовлятися від традиційного журналістського формату, присвятивши більше часу відповідям на запитання моральних авторитетів нашої нації, діячів науки, культури, військових, волонтерів. Взяти максимальний спектр найкращих представників тих чи інших галузей. А талановитих людей у нас завжди вистачало. Показати це як розмову політичного лідера із представниками нації різних сфер. Не зводити все до традиційного журналістського формату, який завжди пахне політичною конкуренцією. Це нормально у мирний час. Але не у військовий".

Питання, на думку експерта, умовно слід було б розбити на три пули.

Перший – оцінки року, що минає, а то й майже двох років повномасштабної війни.

"Теми результатів нашого наступу (тут питань вистачає), ситуації в Чорному морі (нагадаю, що вдалося відтіснити росіян, відновити судноплавство одеських портів), роботи на деокупованих територіях", — перераховує приблизні напрямки Олексій Кущ.

Другий — справжнє, актуальні питання цього часу. Проблеми фронту, економіки, інфраструктури тощо.

Третій – погляд у майбутнє. Візія Зеленського щодо того, як за яких умов війна може закінчитися, пояснює експерт. Які ризики є щодо отримання допомоги з боку закордонних партнерів? Наскільки Україна здатна перейти на внутрішні джерела фінансування. Як ми запускатимемо модель своєрідної мобілізаційної економіки. Які у нас перспективи в ракурсі початку переговорів щодо вступу України до ЄС. І що нам цей вступ дасть у майбутньому.

Необхідний відкритий діалог між владою та журналістами

Політичний експерт Сергій Таран упевнений, що найкращий формат спілкування влади з українцями – це якщо буде скасовано єдиний телемарафон.

“Формат пропаганди в Україні вже не працює. Необхідно переходити на те, що було у нас до повномасштабного російського вторгнення. Звісно, українські політичні сили мають уникати конфліктів між собою. Розуміючи, що у нас зараз є спільний ворог — путінська Росія. Але спроби перевести все інформаційне спілкування у формат, де немає місця критиці, гострим питанням – в Україні точно не працює", – вважає експерт.

Він звертає увагу, що криза єдиного телемарафону призвела до того, що у нас найпопулярнішими засобами отримання інформації стали телеграм-канали. Які найчастіше анонімні, які не мають нічого спільного зі стандартами журналістики.

"Звичайно, у період війни у нас має бути військова цензура. Але не цензура на ті самі гострополітичні питання, – пояснює Сергій Таран. – Необхідний відкритий діалог між владою та журналістами. Адже питання все одно залишаються. І навіть загострюються, коли влада не дає на них чітких відповідей. Замість відвертої розмови ми зрештою отримуємо далеку від реальності ілюзію єдиного телемарафону, який не відображає того, що насправді цікавить українців".

Читайте на порталі "Коментарі" — ЗСУ згортають деякі операції на фронті: Тарнавський назвав головну причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

18 грудня 2023, 20:23

Очикуем, что опять, ссучара еврейская, заливать будет своим циничным, мерзким словесным поносом. Надеюсь за яйца по 17 грн. за штуку для армии вспомнит, гнида. Опять будет врать, что палками на фронт никого не гонят. Пускай расскажет на сколько миллиардов он стал богаче за время этой мясорубки. С этой мерзкой, циничной, воровской властью нам не победить никогда, только эти гниды будут становиться все богаче и богаче. Эта война тянуться будет столько, сколько позволит народ.


Новини